Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Koreai köszönet a kislány életéért

Győr–Galánta - A négy halálos áldozatot követelő lövői baleset egyetlen túlélője egy tizenkét éves dél-koreai kislány volt, akinek életét a győri Petz-kórházban mentették meg.

Az elhunyt szülők a galántai Samsung-gyár vezetői voltak – a cég most azzal mondott köszönetet, amit gyárt: tévével. A szeptember eleji lövői baleset az év egyik legmegrázóbb tragédiája volt: személyautó ütközött egy vonattal a vasúti átjáróban, két házaspár a helyszínen életét vesztette, egyedül egy tizenkét éves kislány menekült meg, aki azonban árván maradt. A gyerek sérülései életveszélyesek voltak, a győri kórház orvosai mentették meg az életét: lép- és májsérülését műteni kellett, de a tüdeje is bevérzett. Állapotát előbb stabilizálni tudták, s nem sokkal később pedig már az is bizonyossá vált: ő biztosan túléli.

A rokonok ezt követően egy bécsi kórházba szállították; elsősorban azért, mert ők is ott élnek. Nem feledkeztek meg azonban a köszönetnyilvánításról: a galántai Samsung-gyár vezérigazgató-helyettese levelet írt a kórháznak (a kislány édesapja a gyár vezetője volt), s ígéretet tett arra, hogy köszönetüket más formában is kifejezik. Ez történt meg hétfőn.

Az LCD-televíziót köszönetképpen küldték Szlovákiából a győri kórházba. Képünkön a kis betegek, akik a jövőben használhatják, illetve dr. Kelemen Ágnes, a gyermekintenzív osztály főorvosa. Fotó: B. Á.
Az LCD-televíziót köszönetképpen küldték Szlovákiából a győri kórházba. Képünkön a kis betegek, akik a jövőben használhatják, illetve dr. Kelemen Ágnes, a gyermekintenzív osztály főorvosa. Fotó: B. Á.

A kórház gyermekosztályára egy nagy képernyős LCD-televíziót szállítottak tegnap a Samsung-gyárból. Dr. Ruszinkó Viktória, a csecsemő- és gyermekgyógyászati centrum vezető főorvosa a Kisalföldnek elmondta: a kislány kezelésének árát nemzetközi biztosítása fedezte, ezt a családdal már a távozásakor rendezték. Ez a tévé tehát ajándék, amelynek biztosan megtalálják majd a helyét a kórházban.

Hasonló esetre – ha nem is sűrűn – volt már példa az egészségügyi intézményben. Hálás külföldi és magyar pácienst egyaránt lehetett találni: volt, aki az intenzív osztálynak formaruhákat, más takarókat adott utólag, köszönetnyilvánítás gyanánt.

A dél-koreai kislány jelenleg tehát Bécsben tartózkodik, kezelése ott folytatódik. A Samsung vezetése a család érdekeire, illetve emlékére hivatkozva nem kívánt kommentárt fűzni a tegnapi átadáshoz.

Olvasóink írták

  • 2. 1olvasó 2008. október 08. 14:01
    „Nem akarok rosszindulatú lenni, de látszik, hogy nem magyarok az ajándékozók. Biztosan van ilyen érzésű honfitársunk is, de nem nagyon hallani róluk. Ismerem a Koreaikat, az életvitelüket stb., ez valóban jellemző rákuj. Nagyon sajnálom őket, részvétem az egész családnak. És nagyon örülök a Gyermekosztály örömének.”
  • 1. kubizo2 2008. október 07. 11:45
    „Ahogy az egész ajándékozást lebonyolították(TV,újságok nélkül) csendeben, hiába, aki úriember...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanácsadás ingázóknak

Az ausztriai munka-, szociális és adójogi rendelkezésekben tájékozott szakértők várják a magyar… Tovább olvasom