Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Koraszülöttek találkozója

A győri Magvassy-sportcsarnokban futkosó 150 kisgyerek kicsivel korábban látta meg a napvilágot, mint ahogy az orvosok jelezték. Most viszont egészségesek és boldogok, szüleik – akik elhozták őket a második megyei koraszülött-találkozóra – egymással osztották meg tapasztalataikat.
Háromszoros boldogság: A Horváth ikrekre hét évet vártak szüleik.
Hét évet vártak Mátéra, Zsoltra és Bertalanra Horváthék, s most, két és fél évvel az álom beteljesedése után még mindig állnak és csodálják a fiúkat, akik közül szinte mindig Berci irányítja a csapatot. A soproni házaspárnak a 31. hétre születtek meg a babái, akik azonban hamar behozták a lemaradást, így hat hét után hazatérhettek a kórházból. Judit, az édesanya és Péter, az édesapa nagyjából mindent elterveztek addigra, mint mondták, nagyobb meglepetés nem is érte őket. Pedig amikor megtudták, hogy mégiscsak három baba születik (ez épp az anya születésnapján történt), még maguk sem tudták, hogyan felelnek meg ennek a feladatnak.

Az élet persze mindent megoldott, az a néhány nap izgalom, amelyet a babák kicsit korai születése hozott, hamar elmúlt. Egyszer-egyszer még azzal a gondolattal is eljátszottak a szülők, mi lenne, ha az ikreknek születne testvérük, de aztán látva, hogy ez a három fiú így is kitölti a gyeden lévő Judit és a napközben dolgozó Péter napjait, maradtak a számukra szerencsét hozó hármas számnál.

Nem Horváthék voltak az egyetlen ikres szülők a szombaton rendezett koraszülött-találkozón. A négyszáz résztvevő közül csaknem 150-en voltak azok a gyerekek, akik a megyei kórházakban koraszülöttként jöttek világra. A találkozáson és a szórakozáson túl a rendezvény jótékony célt is szolgált: aki akart, adakozhatott az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány számlájára (számlaszám: 11737007-20712734).
– Az alapítványra szükség van – mondta dr. Alexy Miklós főorvos, a Petz-kórház koraszülöttrészlegének vezetője, hisz évente 300 gyermek jön koraszülöttként vagy beteg újszülöttként világra, életben maradásukhoz pedig különleges segítség (és műszer) szükségeltetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanévkezdet segítséggel

Pontos adat nincs arról, ma hány kiskorú él valamilyen okból hátrányos helyzetben, ám a segélyezési… Tovább olvasom