Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Koppány Attila festőművész kiállítása - képgaléria

Megnyitották Koppány Attila festőművész Töredékek című kiállítását a Városi Művészeti Múzeumban (Zsinagóga, Győr, Kossuth Lajos utca 5.).


Töredékek
Koppány Attila festőművész kiállítása

Kiállítás megnyitó: 2012. július 19. 18 óra
A kiállítást megnyitja: Grászli Bernadett, múzeumigazgató

A kiállítás megtekinthető: 2012. július 20 – augusztus 31.

szerdától vasárnapig 10.00 – 18.00 óráig.


Fotók: Szük Ödön
Koppány Attila festőművész újra és újra egzisztenciális vonatkozású kérdésekre keresi a választ, olyan problémákra, nehezen föloldható ellentmondásokra, amelyek egyrészt a művészet világán belül, másrészt a művészet és az azt körülvevő, egyszerre inspiráló és a művészet által is irányított világban jelentkeznek.

Műveinek tanúsága szerint az ezredforduló körüli évek egyik legfontosabb kérdése éppen az, hogy képes-e olyan válaszokat adni a kortárs művészet a világ kihívásaira, amelyek az itt és most összefüggéseiből kiemelve is megállják a helyüket, amelyek értelmezhetőek maradnak, s ennek következtében a mű maga is túléli saját korát.

Koppány keresi a tökéletes formát, s megnyílik azok előtt az emberi világon túli erők előtt, amelyek szüntelen átalakítják, lerombolják, majd a maguk módján újjáteremtik ezt a tökéletesnek hitt, valójában azonban nagyon is törékeny világot, amelyben a művész újra és újra szilárd rendet akar létrehozni.

A tárlat azokat az alkotásokat foglalja össze, melyeket Koppány Attila a Városi Művészeti Múzeum két művésztelepén készített. Köztük is figyelemre méltó az a sorozat, amely a 2011. évi művésztelepen papíröntés és elektrográfia technikájával készült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Besurranva lopott a családi házból, keresik - fotó

Lopás gyanúja miatt keresi a Pannonhalmi Rendőrőrs a képen látható nőt. Tovább olvasom