Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Kopjafa a halottakért, zebra a túlélőknek

Győr - Az országos közlekedésbiztonsági roadshow utolsó állomásán, Győrben írták alá azt a megállapodást, amely többek között az utak rendbetételére való törekvésre, a zebrák felfestésére is „kötelezi" a várost.
A biztonságos közlekedés fontosságának tudatosítása, a közlekedési szabályok ismeretének és betartásának népszerűsítése, a balesetek megelőzése volt a központi gondolata annak a közlekedésbiztonsági roadshow-nak, amelyet az „Új rend és szabadság" programért felelős kormánybiztos titkársága és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága szervezett.

A közlekedésbiztonságot szolgáló megállapodást Németh Zoltán győri alpolgármester, dr. Kondorosi Ferenc kormánybiztos és dr. Komáromi Endre rendőr alezredes írta alá. Fotó: Bertleff András
A közlekedésbiztonságot szolgáló megállapodást Németh Zoltán győri alpolgármester, dr. Kondorosi Ferenc kormánybiztos és dr. Komáromi Endre rendőr alezredes írta alá. Fotó: Bertleff András


A programsorozat hat megyeszékhelyen vendégeskedett a fővároson kívül, szombaton, Győrben zárult. Ekkor írták alá a városi rendőrkapitányságon azt a megállapodást, mely fel kíván lépni a rossz közlekedési morál és a balesetek ellen. Az aláíráson részt vett dr. Kondorosi Ferenc kormánybiztos, dr. Komáromi Endre rendőr alezredes, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályvezetője, Reinhoffer Csaba rendőr alezredes, bűnügyi osztályvezető, Németh Zoltán alpolgármester a városi önkormányzat részéről és Gangl András, a megyei polgárőrszövetség elnöke.

Mint több vidéki városban, Győrben is kopjafát állítottak a balesetekben elhunytak emlékére, amely a városháza előtti téren kapott helyet. Színes, figyelemfelhívó programként zebrafestést szerveztek gyerekeknek, erre a Magyar utcában került sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szélkerekek ellenszélben

Tét - Lemondhat évi ötvenmillió forint bevételről Tét, ennyi iparűzési adót fizetett volna a… Tovább olvasom