Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Kőország szobrásza

Baghdasaryan Ashot örmény szobrászművésznek Győrben nyílt meg az ötödik kiállítása.
Baghdasaryan Ashot
Baghdasaryan Ashot annak idején Leningrádban tanult, amikor diákcserével Magyarországra utazhatott, ám a magyarokat édesapja szerettette meg vele. Az örmény szobrászművésznek Győrben nyílt meg ötödik magyarországi kiállítása.

– Elfogulatlanul mondom, hogy édesapám kiváló szobrász volt, nagy művész, és ezt a soproniak is tanúsíthatják. Ott ismerik és becsülik is Baghdasaryan Sarkiszt – így fia, Baghdasaryan Ashot, aki követte apját a művészi pályán.

A szobrászfamília jereváni, Ashot ott járt iskolába, a tíz osztály elvégzése után részt vett az örmény fővárosban egy kétéves képzőművészeti kurzuson, majd Leningrádba ment, hogy megtanulja a szobrászatot. A kultúrában gazdag városban sokféle ismeretre szert tett. Amikor végzett, maradhatott volna, ám hazament Örményországba, ahogy maguk is gyakran nevezik az országot, Kőországba. Kisplasztikákat készített többségében, mindig azt, amihez kedve volt.

– Legelőször, még a leningrádi évek alatt jártam Magyarországon, diákcserével. Édesapám beszélt nekem sokat a magyar emberekről. Otthon könyvekből kezdtem tanulni a nyelvet. Eddig négy kiállításom volt Magyarországon, ez a mostani győri az ötödik.

Baghdasaryan Ashot kisplasztikáiból az örmény kisebbségi önkormányzat Szigethy Attila út 109. szám alatti helyiségében nyílt kiállítás, amely május 27-ig 8–18 óráig tekinthető meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenötezres település lesz Győrújbarát?

Az elfogadás előtt álló rendezési terv elvileg lehetőséget ad Győrújbaráton újabb lakóterületek kialakítására, de ennek a helyiek nemigen örülnek. Lakossági fórumon mondták el véleményüket, ahol egyértelműen kiderült: szkeptikusak a terveket illetően, látva a meglévő problémákat. Tovább olvasom