Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Konzorcium a `vasas` utánpótlásért

A maga nemében egyedülálló konzorcium szerződését írta alá tíz megyénkbeli fémipar cég, a megyei iparkamara és a munkaügyi központ hétfőn Győrött.
A Professio Szakember Utánpótlást Segítő Konzorcium azért jött létre, mert nincs utánpótlás, a "vasas" szakma sokat veszített rangjából, noha biztos megélhetést biztosít, ma már könnyen kezelhető, modern berendezésekkel rendelkezik, s termékeire nagy szükség van.

A fémipari cégek, mint a sajtótájékoztatón elhangzott, jelentősen fel tudnák futtatni termelésüket, de kellő számú munkás híján nem tudnak többet vállalni. Elégedetlenek az iskolai szakmunkásképzés mostani helyzetével is, ezért gondolták úgy, hogy maguk veszik kézbe az ügyet. A konzorcium mindenek előtt komoly marketung tevékenységbe fog a vasas szakma népszerűsítéséért, egyebek között képzéseket, átképzéseket szervez, ösztöndíjakkal is próbálja megnyerni a fiatalokat, vagy például a nőket, hiszen a vasas szakma már nem kifejezetten a férfiaknak termett, a számítógépvezérléső berendezéseket nő is tudják irányítani. A cégek törekvédseit az iparkamara is támogatja, azzal például, hogy helyet ad az elméleti képzéseknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi-flotta a pekingi olimpiára

Győr–Ingolstadt - Nemcsak a sportolók készülnek gőzerővel az augusztus 8-án kezdődő pekingi… Tovább olvasom