Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Könyvvásár az ökumené jegyében

Győr - Hetedik alkalommal rendezték meg az adventi ökumenikus könyvvásárt a Széchenyi-egyetem aulájában. Az egyházi kiadók kínálatában minden nemzedék találhatott magának valót.
Mészáros Sándor református lelkipásztor kezdeményezésével hét évvel ezelőtt elsősorban az egyetemistákat kívánta karácsony előtt megszólítani. Időközben az ökumenikus adventi könyvvásár híre túlnőtt a Széchenyi-egyetem falain. Évről évre egyre többen érdeklődnek a megyeszékhelyről, a környékből az egyházi kiadók ünnepi kínálata iránt. Mészáros Sándor érdeklődésünkre elmondta: idén is számos katolikus, református és evangélikus kiadó, a Baptista Könyvesbolt állított standot a könyvvásáron.

– Öröm, hogy – ez jelentős kedvezményeikből is kiderül – elsősorban nem alkalmi bevételi forrásnak, hanem fontos missziós lehetőségnek tekintik a győri rendezvényt. Az is öröm, hogy egyre többen szánnak időt és pénzt arra, hogy hitük mélyítésére, szeretteik megajándékozására könyvet vásároljanak – hangsúlyozta a református lelkész.

Egyre többen szánnak időt és pénzt hitük mélyítésére.
Egyre többen szánnak időt és pénzt hitük mélyítésére.

Akik a csendes karácsonyi muzsikát hallgatva tegnap végigböngészték az egyetem aulájában a standokat, a katolikus Új Ember Kiadó kínálatában – többek között – a neves tudós, Schmidt Egon „Egérbirodalom" és „Hétköznapok a természetben" című könyvével, a „Szent Ferenc virágoskertje" című, a Kárpát-medence szent helyeit bemutató kiadvánnyal és Gyökössy Endre lelkész „Ketten hármasban" népszerű könyvének újrakiadásával találkozhattak. A református Kálvin Kiadó is gondolt a gyerekekre. A „Kiscsacsi útja a jászolig" című mesekötet a karácsonyi történet sajátos feldolgozása.

Népszerű volt kiadványaik közül az Ó- és az Újszövetség hangzó változata neves színészek tolmácsolásában.

Sokakat érdekeltek „A keresztény hit" és „Református" című könyvek is, valamint Reményik Sándor verseinek eddig legteljesebb gyűjteménye. Az evangélikus Luther Kiadó kínálatából Döbrentey Ildikó „Beszélgetek az Úrral" című verses imádságoskönyve, valamint a Petrőczi Kata Szidónia költőnő „Búval teljes esztendeim" című életregénye és a gyermekeknek készült, a karácsonyi történetet kreatív feladatokkal feldolgozó könyv volt a legkeresettebb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajánlatok álláskeresőknek

A Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Győri Kirendeltségének és Szolgáltató Központjának… Tovább olvasom