Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Könyvünnep négy napig Győrben - részletes program

Idén négynaposra bővül a XIII. Győri Könyvszalon. A standokon negyvenhat kiadó kínálatából válogathatnak az olvasók, a különféle helyszíneken pedig könyvbemutatók, koncertek, pódiumprodukciók várják az érdeklődőket.

Gazdag program, seregnyi új kiadvány, hangulatos találkozások várják a "nulladik" nappal, október 24-én kezdődő XIII. Győri Könyvszalonra érkezőket. A szerdai sajtótájékoztatón Simon Róbert Balázs alpolgármester a megyeszékhely egyik legkedvesebb kulturális rendezvényének nevezte a hagyományos őszi könyvünnepet.

– Hiába az internet, az elektronikus könyvtárak sikere, a papírra nyomtatott irodalmat nem tudják kiszorítani a szellemi kínálatból. A város azért állt fő támogatóként az ügy mellé, mert szeretnénk erősíteni a könyvek, az olvasás szeretetét – hangsúlyozta az alpolgármester.

Horváth Sándor Domonkos, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója szemezgetett a négy napból, amelyek egyik meghatározó eleme a Weöres Sándor születésének 100. évfordulójáról megemlékező ünnepi programsorozat, amellyel a gyerekeket, felnőtteket egyaránt meg akarják szólítani. Előadásokkal, különféle játékos kreatív foglalkozásokkal, diákpódiumi produkciókkal, valamint a Gryllus testvérek muzsikás műsorával, Sebő Ferenc együttesének jubileumi koncertjével, Bóbitakuckóval idézik meg a magyar költői nyelv halhatatlan mesterét.

A könyvszalonon találkozhatnak az olvasók a kortárs magyar irodalom számos jelesével, így többek között Czigány Györggyel, Szentmihályi Szabó Péterrel, Várady Szabolccsal, neves médiaszemélyiségekkel, például Kepes Andrással, Frei Tamással, D. Tóth Krisztával,
Veiszer Alindával és ismert helyi szerzőkkel is.

Horváth Sándor Domonkos az idei könyvszalon különlegességeként említette, hogy a zárónap – október 27. – délelőttjén Lukácsházi Győző, a Magyar Rádió népszerű, gyerekeknek szóló zenei ismeretterjesztő műsora, a Tóbiás matiné műsorvezetője játszik a győri gyerekekkel, amiről felvétel is készül, amit később sugároz a rádió.

A könyvszalon részletes programja ide kattintva olvasható >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Здравствуйте! Orosz turistákat vár Győr

Győr kulturális kínálata, fürdője, valamint sport-infrastrukturális adottságai révén lehet vonzó. Tovább olvasom