Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Könyvszalon zenével, lábbábbal

Negyven kiadó és nyolcvan program várja jövő péntektől vasárnapig a XI. Győri Könyvszalon vendégeit.

A gyerekekre idén a bővített mesekuckóban tizennyolc játszóházi foglalkozással gondoltak a szervezők.

Tizenöt-húszezer látogatóra számítanak a november 11-én kezdődő XI. Győri Könyvszalon szervezői. A negyven kiadót felvonultató seregszemlét – amelyre a megyeszékhely hat testvérvárosából is érkeznek vendégek – az ország legnagyobb vidéki könyves rendezvényeként tartják számon. Így a gazdag programot idén először az országos médiumok – elsősorban televíziók – is népszerűsítik. Ahogy azt a tegnapi sajtótájékoztatón Simon Róbert Balázs alpolgármester megjegyezte: a szalon töretlen népszerűsége is bizonyítja, igény van az olvasásra, az irodalomra, a könyvekre, amelyek „meghosszabbítják az emberi emlékezetet".

A háromnapos programból Horváth Sándor Domonkos, a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár igazgatója ajánlott néhányat. Így A szegényember winchestere című, a kultúraközvetítéssel foglalkozó konferenciát, amelyen Lackfi János költő, Jankovics Marcell művelődéstörténész, Hámori József agykutató, L. Ritók Nóra művész-tanár tart előadást. A könyvbemutatók, találkozók vendégei közül az idei alkotói díjas Varró Dániel költőt, Halász Judit színművészt, valamint Böjte Csaba ferences szerzetest, Orosz István grafikusművészt, Lator László, Szőcs Géza, Villányi László költőt, Nádasdy Borbála írót, a pódiumprogramokból pedig Gryllus Vilmos műsorát, Bognár Szilvia és a Sator Quartet koncertjét, Zalán Tibor és Huzella Péter közös estjét említette.

Kokas Éva, a Gyermekek Háza igazgatója a gyerekprogramokról elmondta, hogy a kibővített, nagyon népszerű mesekuckóban tizennyolc játszóházi foglalkozást tartanak, naponta 10-től 18 óráig. Emellett például lábbábelőadásnak, megzenésített gyermekverseknek tapsolhatnak kicsik-nagyok.

Lapunk érdeklődésére Horváth Sándor Domonkos, a szervező városi könyvtár igazgatója elmondta, hogy a könyvszalon teljes költségét, több mint tizenhárommillió forintot a polgármesteri hivatal biztosítja. Mivel minden rendezvény ingyenes, a részt vevő kiadóktól befolyó kétmillió forintot tudják csak a bevétel oldalra könyvelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri tűzoltók a Bécs–Pozsony–Budapest Ultramaratonon

A Győri FutOltók 5 fős csapata is indult a hetedik alkalommal megrendezett Bécs–Pozsony–… Tovább olvasom