Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Könyvszalon Győrben: a könyvek ünnepe

Harminc kiadó több tucat újdonsága, számos pódiumbeszélgetés, bemutató és koncert szerepel a november 11-én kezdődő XI. Győri Könyvszalon napokban elkészült programjában.

Az elmúlt évtized alatt az ünnepi könyvhéthez hasonló rangú, országosan is számon tartott rendezvénnyé nőtte ki magát a Győri Könyvszalon.

A háromnapos, elsősorban a kortárs magyar irodalmat népszerűsítő könyvünnepről Horváth Sándor Domonkos, a szervező Galgóczi Városi könyvtár igazgatója lapunknak elmondta: folytatódik a hagyomány, a kiadók gazdag kínálattal és árengedményekkel érkeznek a Győri Nemzeti Színházba.

– A programhoz konferencia is kapcsolódik, amelynek témája a digitális kultúra, az agy és a művelődés. Az előadók közt hallgathatjuk Lackfi Jánost, Jankovics Marcellt és Hámori Józsefet. A megnyitó vendége Varró Dániel költő, író, aki az idei szalon alkotói díját kapja, valamint Halász Judit, aki többek között Szösz néne dalát adja elő a díjazott Túl a Maszat-hegyen című művéből – említette a könyvtárigazgató.

A könyvszalonon találkozhatnak az érdeklődők még – sok más mellett – Böjte Csabával, Gercsó Krisztiánnal, Kepes Andrással, Zalán Tiborral, Huzella Péterrel, Péreli Zsuzsával, Tolcsvay Lászlóval, Farkas Bertalannal, Vathy Zsuzsával, Lator Lászlóval, Gryllus Vilmossal, a Sebő és a Szélkiáltó együttessel. Bemutatkozik a vajdasági Sziveri János Színpad és megismerhetik az irodalombarátok a Műhely folyóirat angyal tematikájú új számát, valamint a Kisalföld Kút című verses hangoskönyvét is.

Horváth Sándor Domonkos hangsúlyozta: idén is úgy állították össze programot, hogy a gyerekektől a felnőttekig minden korosztály találjon magának olvasni-, hallgatni- és látnivalót a könyvszalon mindhárom napján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A flamand lufi Nagybajcson landolt

Az idei diótermést vizitálták a Varga család tagjai, mikor az egyik fa alatt fóliázott papírcetlit… Tovább olvasom