Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Könyvben tíz év fejlődéséről

A város elmúlt tíz évének városépítészeti fejlődését bemutató „ Győr az európai fejlődés városa ” címmel könyvet jelentetett meg a polgármesteri hivatal városépítési irodája.
A kiadvány borítója
A nívós kiadvány magyar, német és angol nyelven is megjelent.
A város történelméhez képest tíz év nagyon rövidnek tűnik, azonban a 104 oldalas könyvben bemutatott 250 fotót megnézve rádöbben az olvasó, hogy ez idő alatt Győr mekkorát fejlődött. A teljesen politikamentes, „ csupán ” az építészet terén maradó, látványos képekkel operáló könyv visszaadja a megyeszékhely hangulatát, s bemutatja, hogy milyen építészeti „ vagyont ” halmoztak fel, milyen városképi változást hoztak az itt működő régi s az ide települt cégek, a belvárostól a város pereméig, vagy az ipari parkig.
A támogatói pénzekből megjelentetett könyvet Száraz Lajos mint kiadó, valamint Balogh József polgármester, Jungi Csaba és Eredics Imre alpolgármesterek és Jezsó György, a városépítési iroda vezetője mutatták be. A kiadvány fotói Matusz Károly, a grafikai munka Vártok Emese munkáját dicséri. A könyv létrejöttében meghatározó szerepet vállaló cégek vezetőit Balogh József ezüst emlékéremmel jutalmazta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Kihúzták ” az egyik dugót

Kedden reggel újra megnyitották a forgalom előtt Győrött a Jókai utcának a Szent István útba vezető… Tovább olvasom