Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Könnyebben jöhetne a brüsszeli pénz

Az uniós források egyszerűbb lehívása érdekében magyar-szlovák társulás alakulhat öt város együttműködésével, győri központtal. A győri kistérségi társulásban résztvevők többsége kérne szúnyogirtást. A tagtelepüléseken élő idős embereket helyi fórumon figyelmeztetnék a csalók módszereire.
A győri kistérségi társulás csütörtöki ülésének első részében Horváth Zoltán rendőr őrnagy beszélt a közbiztonsági háló programról. Mint mondta a mostani, több ellenőrzéssel járó akció május végéig tart. A kistérség polgármestereit arra kérte: helyi fórumokon ők is folyamatosan informálják a településen élő öregeket, hívják fel a figyelmet a veszélyekre, mert az utóbbi időben nőtt az idős emberek sérelmére elkövetett bűncselekmények száma.

Rácz Róbert (Börcs) a pénzügyi bizottság elnöke a tavalyi zárszámadási jelentésről elmondta: a kistérségi társulás fegyelmezetten gazdálkodott. Ezt, s az idei első negyedéves pénzügyi beszámolót is elfogadták. A módosított törvény miatt szükség volt a társulás közbeszerzési szabályzatának megváltoztatására is. Jutasi Kálmán (Rábapatona) az idegenforgalmi bizottság elnöke elmondta: a budapesti, miskolci és veszprémi idegenforgalmi és turisztikai kiállítás hasznos volt a győri kistérség bemutatkozása szempontjából, a szolnoki azonban nem hozta meg a várt eredményeket.

A társulás ezután arról döntött, hogy segíti Dunaszeg, Győrladamér és Rábapatona kiemelt szabadidő- és sportrendezvények szervezésére beadandó pályázatát. A szúnyoggyérítést a tagtelepülések tavalyihoz hasonló módon szeretnék elvégezni, ehhez Győr segítségét is kérték. Borkai Zsolt elnök beszámolt arról áprilisi győri találkozóról, mely egy magyar-szlovák társulás létrehozását célozták meg. Az úgynevezett EGTC az uniós források egyszerűbb lehívását segítené. A győri és a mosonmagyaróvári kistérség 45 település közel 238 ezer lakosável, szlovák részről a dunaszerdahelyi és a komáromi járás 78 települése 123 ezer lakossal venne részt az együttműködésben. Ez öt várost érint: Győrt, Mosonmagyaróvárt, Dunaszerdahelyt, Somorját és Nagymegyert. A várhatóan Kis-Dunának elnevezett társulás igazgatóságát és munkaszervezetét a győri kistérségi társulás szakmai munkaszervezete láthatja el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üdítő művészeti séta az idősklubosokkal

A barokk Győr megannyi szépségével, a templomok és a védőszentek történetével ismerkedhettek a győri… Tovább olvasom