Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Könnyebb közlekedés a Bácsai úton

Teljesül a győri Bácsai út mellett élők kérése: biztonságosabbá válik közlekedésük.

Egyúttal kedvezően változik a 14-es főút sokat szidott jelzőlámpáinak működése is. A lapunk által szervezett tavaszi győri közlekedési fórumon (Kisal föld, április 22–23.) egyebek kö zött a Révfaluban, a Bácsai út mel lett lakók panaszolták: akkora lett a forgalom, hogy gyalogosan, ne tán gyerekkocsival veszélyes átkelni az úttesten, s igencsak rossz helyen van a „Mayer-iskola" előtti busz megálló is.

Nehezítette a helyzetet a rakpart melletti építkezés, az új Bácsai út megnyitása, illetve az ide „csatla koztató" jelzőlámpás irányítás a hí don, a 14-es főúton. Amióta az Iri nyi utcát lezárták, nincs közvetlen kapcsolat a Dózsa rakpart és a régi Bácsai út között, csak kerülővel. Most fejeződött be az a közbe szerzési eljárás, amelyet a megoldás érdekében írt ki a polgármesteri hivatal városépítési irodája. Meg történt az eredményhirdetés, a ki vitelezési munkálatok nyertese a Strabag rt. lett, 92 millió forintos ajánlatával. Talán a leglényegesebb, hogy a régi Bácsai úton, a „Mayer-iskolá nál" jelzőlámpás csomópont épül.

Szóba került ugyan, hogy jobb lenne a körforgalom, erre azonban – tekintettel az autóbusz-forga lomra – nincs elég hely. Ráadásul jelzőlámpás irányítással biztonsá gosabb a gyalogos-, kerékpáros-át jutás is. Az átalakítás része, hogy az iskola előtti, jelenleg lényegében szabálytalanul szinte a keresztező désben lévő buszmegálló is végre jó helyre kerül, öblös kiépítéssel. A 14-es főúton a hídon, illetve révfalui lábánál két helyen is jelző lámpás forgalomirányítás van, működése sok kritikát kapott a közlekedőktől.

Az átalakítás után, ha valaki észak felől jön, balra be kanyarodhat a régi Bácsai útra is, nem kell továbbmennie az új Bá csai útig. Így gyorsabbá, rugalma sabbá válhat itt is a közlekedés. A kivitelezők a szerződés szerint november elején kapják meg a munkaterületet. Idén jobbára csak előkészítést tudnak végezni, aszfal tozni például már nem lehet. A befejezési határidő (beleértve a jár dát, az utat és a növénytelepítést is) július 30. Jutasi F. Fotó: B. A. Bácsai út: Hamarosan biztonságosabbá válik az errefele élők közlekedése.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját busza ment át a testén

Saját tizenkét tonnás buszának jobb hátsó kereke gázolt át az épülő győri szennyvíztisztítónál egy… Tovább olvasom