Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Konferencia a történeti interjúkról

Az elmúlt év egyik különleges, az Európai Unió támogatásával megvalósított hazai közoktatási szakmai programja az Audiovizuális emlékgyűjtés című pályázat volt.
Ennek keretében az ország csaknem száz közoktatási intézménye készítette fel pedagógusait és diákjait történeti interjúk készítésére, majd a résztvevők több mint háromezer interjú elkészítésével igyekeztek feltárni a hazánk történelmi közelmúltjával kapcsolatos társadalmi emlékezetet.

A program koordinálója a budapesti Terror Háza Múzeumot is működtető Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány volt, amely az elért eredményeket az „Elbeszélt emlékezet" című konferencián ismerteti az érdeklődőkkel.

A rendezvényt október 3-án, hétfőn 13 és 16 óra között tartják a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban (Czuczor G. u. 17.).

Az eseményen nemcsak a projekt különlegességeit mutatják be, hanem azt is, hogy a megvalósítás során elkészült www.emlekpontok.hu weboldal miképpen használható az ország valamennyi iskolájában a történelemoktatás során.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasói SMS - Halott címére ment a népszámlálási kérdőív

Halott szüleim címére is kiküldték a népszámlálási kérdőívet! Felháborító kegyeletsértés! Szelektív Tovább olvasom