Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Konferencia a közösségi közlekedésről

Az autóbusz-utastájékoztatási rendszer kiépítéséhez kapcsolódó szakmai konferenciát rendeztek tegnap Győrött.
A fórumon elhangzott, hogy a most létrehozott rendszerrel a megyeszékhely olyan nyugat-európai nagyvárosokhoz csatlakozott, mint London, Párizs és Graz.

A győri autóbusz-közlekedést átalakító projekt célja az volt, hogy a lehető legszélesebb körű utazóközönséget tudja kiszolgálni a rendszer és minden városrészt érintsen.

A megállók korszerűsítésével párhuzamosan zajlott az autóbuszok műszaki fejlesztése, az úgynevezett back office rendszerinformációs háttér kiépítése. A szakemberek több mint száz helyi járatú autóbuszba szerelték be a szükséges technikai eszközöket, a járatokba GPS-alapon működő fedélzeti számítógép került. Az utazók hangos és képes tájékoztatást kapnak a következő megállóról, átszállási lehetőségről.

A konferencián a szakemberek érintették az előttük álló fenntartás, üzemeltetés, monitorozás kérdéseit is, illetve elmondták még, hogy az elmúlt héten sikeresen befejeződött a „zöldút-kérő” funkció éles tesztüzeme is. A város öt kereszteződésében az oda érkező buszok a jelzőlámpáknál szükség esetén pluszzöldidőt kapnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább tanulnának a nyugdíjas hallgatók

Oklevelüket vehették át tegnap a győri Nyugdíjasegyetem harmadik szemeszterének utolsó tanóráján a… Tovább olvasom