Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 5°C | 13°C Még több cikk.

Konferencia a fejlesztés keresztény lehetőségeiről

Pannonhalma - Időszerű témáról, a II. Nemzeti Fejlesztési Terv kihívásairól és lehetőségeiről rendeztek konferenciát egyházi és egyházközeli civil szervezetek képviselőinek a főapátságban.
A Maholnap Magyar Jóléti Alapítvány szervezte azt a pannonhalmi tanácskozást, amelyen több mint százhúszan vettek részt civil szervezetek, önkormányzatok és egyházi intézmények képviseletében. A program törzsét a fenntartható közösségi szolgáltatások adták. Elméleti modellként Baritz Sarolta Laura domonkos rendi nővér előadásában a gazdasági racionalitás és a keresztény társadalmi elvek összeegyeztethetőségét boncolgatta. Az elméletet egy modellértékű gyakorlati kezdeményezés követte Hortobágyi T. Cirill előadásában. A bencés perjel a főapátság által vagy közreműködésével működtetett nonprofit vállalkozásokon keresztül mutatta be a lehetőségeket.

A konferencia második részének középpontjában a vallási és kulturális turizmus állt. Előadás hangzott el az osztrák zarándokútvonalak hálózatának határon átívelő fejlesztési lehetőségeiről, a Mariazell–Csíksomlyó zarándokútvonal kiépítésének munkáiról, a „Szent Vid–Szent Kút" zarándokútvonal, a „Don Bosco" tematikus út terveiről, a házaspárok tematikus körútjáról. Végezetül a házigazda Pannonhalmi Bencés Gimnázium Alapítvány képviseletében Polgári István, a gimnázium gazdasági vezetője tartott előadást terveikről.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz újabb autóbusz a győrieknek

Győr - Tíz új, modern, alacsony padlójú autóbusszal gyarapodott a győri tömegközlekedés. A… Tovább olvasom