Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Koncertek a magyar államadósság csökkentéséért

Győrben és Budapesten lesz koncert, a bevétel az Összefogás az Államadósság Ellen Alap számlájára kerül. A fővédnök: Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

Összefogás  címmel koncerteket szerveznek a magyar államadósság csökkentése  érdekében: a február 19-i győri és budapesti program fővédnöke  Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere, a Magyar Olimpiai  Bizottság elnöke, a bevétel az Összefogás az Államadósság Ellen Alap  számlájára kerül.  
   
"Öt- és tízmillió forint közötti összeget remélünk a két  koncerttől, amelyen a mai magyar könnyűzene élvonalát számos előadó  fogja képviselni. A győri polgármesternek, valamint a Nemzeti  Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkárságának  köszönhetően a Győr Városi Egyetemi Sportcsarnokot, valamint a Papp  László Budapest Sportarénát is ingyen megkapjuk a koncertre" -  mondta Neményi Ádám filmproducer, a rendezvények főszervezője kedden  az MTI-nek.   

Február 19-én Győrött a fellépők között lesz mások mellett  Szikora Róbert, Miller Zoltán és Adri, a fővárosi Sportarénában  Kiki, Király Linda és Viktor, Mészáros Árpád Zsolt, a Mystery Gang,  Tóth Vera, Török Ádám, Hien, Patai Anna, mindkét helyen a Bon-Bon és  Molnár Ferenc Caramel. A zenei rendező Bársony Bálint és Németh  Gábor Némo.  
   
Az előadók közreműködésével tartott budapesti sajtótájékoztatón  a szervezők elmondták: az Összefogás Koncert Magyarországért egy  nonprofit kezdeményezés, amelynek célja, hogy a teljes magyar  társadalom számára fontos ügyeket támogasson. A koncertek a magyar  államadósság csökkentéséhez járulnak hozzá, a bevételek - a  technikai költségek levonása után - az Összefogás az Államadósság  Ellen Alap számlájára kerülnek. A jegyek ára 2012 forint, a 14 év  alatti gyermekek ingyen juthatnak belépőhöz - ők egy a koncertre  hozott ajándékkal segíthetnek, amelyet a Magyar Máltai  Szeretetszolgálat juttat el a rászorulóknak.  
   
Az államadósság csökkentését célzó kezdeményezést korábban Rédly  Elemér győri katolikus plébános indította el. A mostani koncertek  megtartása egy zalai vállalkozó, Kövesi Csaba ötlete volt, a  szervezés tavaly nyáron kezdődött.  
   
"Tudjuk, hogy a két koncert bevétele elenyésző az  államadóssághoz képest, az üzenet azonban az összefogás" -  fogalmazott Dj Dominique, az egyik fellépő.  
   
A koncert szervezői a Tiéd a színpad! című pályázat keretében  lehetőséget adnak két amatőr zenekarnak is, hogy a Budapest  Sportaréna színpadán mutatkozzanak be: a jelentkező csapatok közül  egyet az Összefogás koncert fellépőiből alakuló héttagú zsűri  választ ki, egyet a közönség az interneten szavaz meg (a voksokat  egy Facebook alkalmazáson keresztül lehet leadni).  
   
A koncert honlapja: www.osszefogaskoncert.hu és  www.facebook.com/osszefogaskoncert.  

Olvasóink írták

60 hozzászólás
 • 60. háté 2012. február 14. 18:08
  „Hogy-is hívják a szervező nonprofit kft..-t? - hányan vannak, mennyi a bérük, a benzinköltségük az adójuk?
  "Kedves győri szervezők"- mivel a helyi rendezvény is kiadásokat von maga után, kérem megemlíteni, hogy a mi helyi adónkból tudják ezt fedezni!
  Igaz egy fillért sem akartam adni, de ha már akaratom ellenére, így történt!”
 • 59. Driver 2012. február 12. 20:08
  „Pofátlan, pimasz, és naiv embereket kihasználó huncutság ez az adóssági izé ! Tiéd a pont 58”
 • 58. mesildiko 2012. február 11. 19:56
  „Módosítani kellene a felhívást Tisztelt szervezők! Szégyen! Emberek fagynak meg az utcán, éheznek, fáznak. Összefogás koncert azért kellene, hogy ez ne történhessen meg. Úgy gondolom, minden adózó magyar állampolgár hozzájárul az államadósság csökkentéséhez.”
 • 57. 49. 2012. február 08. 13:40
  „Ez is eltűnik majd, mint a kolontáriak és devecseriek részére összegyűjtött adomány.”
 • 56. Libra 2012. február 08. 10:58
  „Egy büdös fityinget se! Hol jótékonyság ez?!?! És még találnak annyira <moderálva..>, akik befizetnek arra a koncertre?!?! Az eszem megáll...”
 • 55. pappe 2012. február 08. 08:56
  „Ma este 8-kor, az udvarra nyíló ablakomból koncertet adok a privátadósságom csökkentésére! Belépőjegy 500 Ft, süketeknek féláron! :)”
 • 54. hobelebanc 2012. február 08. 08:09
  „"Öt- és tízmillió forint közötti összeget remélünk a két koncerttől"
  milyen komoly lenne, ha csak 14 alattiak jelennének meg a koncerten? A celebeket miből fizetnék ki? Itt valaki megint marha jól jár...”
 • 53. RUDI 2012. február 08. 07:55
  „Nagyon meg vagyok lepődve, míg államadósságra kezdenek el gyűjteni , ezalatt ezrek éheznek, a nyomor a szegénységben élők sem kapnak megfelelő támogatást.Ha logikusan át gondoljuk ,csak azért dolgozunk, hogy éhen ne haljunk,hisz ebből a keresetből mit kis emberek keresünk,csak éppen a jó lakásra elegendő .Nagyon sajnálom, hogy nincs egy józan gondolkodás.Egy átlátható logikus döntés.”
 • 52. majkani 2012. február 08. 07:50
  „Szégyen! Segélykoncertet az éhezőkért szoktak rendezni és olyanokért akik nem befolyásolhatják sorsukat. A magyar állam talán afrikai beteg gyerek, vagy munkanélküli magyarországi hajléktalan. Nem, csak harácsoló politikusok bandája. Ezeknek segélykoncertet szervezni és azon szereplőként vagy nézőként részt venni, az szégyen!”
 • 51. nagyjancsi 2012. február 08. 07:45
  „Oké, hogy ingyen kapták a termeket, de költségek akkor is keletkeznek, azokat ki nyeli le? Fűtés, víz, villany, üzemanyag stb? Valahol valaki fizet..”
 • 50. titokgyula 2012. február 08. 06:54
  „Szép, szép. De ki okozta az államadósságot. ?”
 • 49. BJ.MÓVÁR 2012. február 08. 00:36
  „Békemeneteseket lehet megint buszokkal fuvarozni a koncertre! A seggnyaló Pataki Attilát nem látom az előadók között,a "békamenetben" ott parádézott,pózolt! Ki is dobtam az edda lemezeimet!”
 • 48. háté 2012. február 07. 23:12
  „Orbán és bandája a fityesz /köztük az álláshalmozók/- kilopja a pénzt, te meg adományozz!
  Siránkozzál hogy az állam milyen bajban van, utána ünnepélyes keretek között tüntess ki egy papot, ami pénzzel is jár.
  Tudod a pap nem fogja megtartani, beadja a közösbe és a nyájat is kéri adakozásra.
  A nyáj mivel érzékeli, hogy ellopták a "szénáját" nem "béget-tejel" a pásztor szavára!”
 • 47. tradermike 2012. február 07. 22:32
  „Kedves mostani diákok, jegyzeteljetek, mert nem így lesz benne a történelemkönyvekben! 2010-2012, Magyarország, Európa: Schmitt Pál, Lázár János, Szíjjártó Péter, megvédjük a nyugdíjakat, nem lesznek új adók, 47 ezerből meg lehet élni, mertazelőzőnyócévben, nem fogy az állampapír, segélykoncert és számlaszám az államadósságért, ...”
 • 46. mir 2012. február 07. 20:57
  „pappe

  :) A békemenet már hálát adott neki :)”
 • 45. pappe 2012. február 07. 20:42
  „44-hez: Esetleg a Thanksgiving Day? Lassan már az is nemzeti ünnepünk lesz a Valentin-nap és a Halloween után!”
 • 44. mir 2012. február 07. 20:40
  „denisz88

  Minek kéne örülnöm? Ez nem az örvendezés napja.”
 • 43. machers 2012. február 07. 20:24
  „39. denisz88 2012.02.07. 19:57
  Rendkívül rossz a gondolatmeneted. Néhány elvakult <moderálva> kivételével senki nem akarja legyőzni a másikat. Gondolatok cserélnek gazdát, vélemények ütköznek. Ennyi.
  2010 óta semmi másról nem szól a komminukációtok, csak csata, harc, szabadságharc, koki, saller, stb.”
 • 42. surdilovics69 2012. február 07. 20:14
  „Kettészakadt az ország!!! Az a helyzet,Tisztelt Hölgyeim és Uraim ill.Kedves Elvtársak,hogy míg Ti egymást marjátok és egyre agresszívebben vicsorogtok egymásra,addig a politikai méltóságaink és slepjei jót röhögnek ezen.Váltják egymást,közben szépen,nyugodtan építik a jólétüket és gazdagságukat,nagy ívben leszarva a nép szerencsétlenségeit,kínjait.
  Az összefogás,ami nagyon hiányzik a magyarból,sajnos! Fel kéne már nőni és nem birka módjára tűrni a megaláztatásokat. Együtt nem lenne ám nehéz elbánni a farkasokkal /hiénákkal/,mert többen vagyunk.
  No és persze éhesebbek is,mint ők!”
 • 41. Hanti 2012. február 07. 20:14
  „nevetséges!!!”
60 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idősek Klubja 25 millióból Jancsifaluban

Idősek Klubját avatott fel Borkai Zsolt győri polgármester Jancsifalu városrészben, az Otthon utca… Tovább olvasom