Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Koncert lesz Ildikóért

Reménytelen hétköznapok címmel január 28-án jelent meg az az írásunk, amelyben a Tremmel család, így a halmozott sérültséggel élő 23 éves Ildikó mindennapjairól írtunk. Cikkünk nyomán többen felajánlották segítségüket.
Az Első Győri Lions Club a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola koncerttermében jótékonysági koncertet szervez a fiatal lány megsegítésére.

Tremmel Sándorné, az anyuka a nap huszonnégy órájában ellátja kislányát, ugyanakkor ellehetetlenült anyagi körülményei és elkeseredése miatt kért segítséget. Ágyat a Cédrus Kft., speciális biomatracot a gyártó cég képviseletében a bősárkányi Biotextima Kft. ajánlott fel. Az ügyvezető ígérete szerint ez napokon belül elkészül.
Volt, aki kisebb összeget küldött a család tartozásának enyhítésére, az „Otthon segítünk" Alapítvány képviseletében pedig Petrovicz Andrea látogatta meg a családot.

– Ketten azért kerestek meg, mert nem értik, a gyerek betegsége hogyan függ össze a díjtartozásommal – mondja Tremmelné. – A hőszolgáltató felé nem tudtam rendszeresen fizetni, így történhetett az elmaradás. Gondunk változatlanul, hogy a harmadik emeleten lakunk, az igazi megoldást így az jelentené, ha a lakásunkat sikerülne olcsóbb bérűre és földszintire elcserélni. Többen is felajánlottak tolókocsit, ennek beszerzésében Rugli Jenő, a gyógyászati segédeszközöket gyártó győri cég vezetője lát el jó tanácsokkal. Így elképzelhető, hogy mire beköszönt a jó idő, sikerül megfelelő kerekes székhez jutnunk.

Nagyon jólesett, hogy több édesanyától a Kisalföldön keresztül kaptam támogató sorokat. Az önzetlen segítés szándéka vezette Németh Viktort, aki az Első Győri Lions Club oszlopos tagjaként és a Lions klubok kormányzójaként eddig is figyelemmel kísérte a hátrányos helyzetben élő gyermekek és családok sorsát. Kapóra jött Gábor József, a győri zeneművészeti intézet igazgatójának koncertötlete, amit a fellépőkkel a napokban egyeztettek.

A jótékony céllal meghirdetett hangversenyen a beteg lánnyal hasonló életkorú, két neves előadó lép színpadra. Környei Zsófia hegedű- és Zsoldos Bálint zongoraművész azonnal igent mondott a meghívásra, így kedden este hat órától a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola koncerttermében nekik tapsolhat a közönség.
Műsoruk azonos a két művész bonni gálakoncertjének programjával, amit a Beethoven Társaság rendez. Sokunk örömére többek között felcsendül Beethoven A-dúr „Kreutzer" és Liszt h-moll szonátája és „A távoli kedveshez" című műből is hallunk részleteket.


Kapcsolódó cikk >>
Hétköznapok reménytelenségben

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diplomaosztó a tanítóképzőn

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Kara művelődésszervező… Tovább olvasom