Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Koncert az új zongorával Győrben

A "legnagyobb zongorista", Liszt Ferenc emléke előtt a "legjobb zongora" közreműködésével tisztelegnek holnap a zsinagógában. A 22 millió forintos koncerthangszerrel nemrégiben gazdagodott a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet.

A Széchenyi-egyetem zeneművészeti intézetének hallgatói két évvel ezelőtt fellépéseikkel próbáltak forrást teremteni ahhoz, hogy új koncerthangszerük legyen.

Ahogy Ruppert István orgonaművésztől, az intézet igazgatójától megtudtuk: elsősorban a világszínvonalú Steinway zongorára gondoltak, de annak árához a hangversenyekből összegyűlt pénz kevésnek bizonyult.

Ekkor jöttek a segítségek: a nemzetközi hírű győri leánykartól, akik a Bartók–Pásztory díjuk kamatát ajánlották fel a nemes célra, illetve az Első Győri Lions Club támogatásával és az egyetem hozzájárulásával megvásárolhatták a 22 millió forintos Steinway zongorát.

A csütörtök este 7 órakor kezdődő koncert közreműködője a zsinagógában – többek között – Ruppert István és Rigó Ronald, valamint az új Steinway zongora. Fotó: Krizsán
A csütörtök este 7 órakor kezdődő koncert közreműködője a zsinagógában – többek között – Ruppert István és Rigó Ronald, valamint az új Steinway zongora. Fotó: Krizsán


Ez a hangszer holnap a zsinagógában este 7 órakor kezdődő hangverseny egyik főszereplője. Az esten Liszt Ferencre emlékeznek a „legnagyobb zongorista" ritkán játszott műveivel, amelyek Kersák Edina, Jakab Tímea (ének), Tóth Ádám (harsona), Baranyai István (hegedű), Jáger Zsanett, Rigó Ronald (zongora), Horváth Diana, Leimeiszter Júlia, Ruppert István (orgona) előadásában szólalnak meg.

Az esten Liszt Ferencre emlékeznek a „legnagyobb zongorista" ritkán játszott műveivel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

900 ezer forintos cigifogás az M1-es megyei szakaszán

Vámhivatal munkatársai az M1-es autópályán ellenőriztek egy Ford Focust. A gépkocsi csomagterében az… Tovább olvasom