Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Koncert az árvízkárosultaknak

A Republic jótékonysági koncertjének bevételével a székelyföldi árvízkárosultakat támogatják.
Kalmár Ákos
– A győri Rotary klub és az X-Meditor közös szervezésű programjának célja a székelyföldi árvízkárosultak megsegítése a befolyt összeggel – sommázta Kalmár Ákos, a Rotary klub elnöke. – A pénteken este 7 órakor kezdődő koncertnek a Republic most megjelenő új lemeze ad különleges aktualitást. Jegyek 2000 forintos áron a szokásos jegyárusító helyeken: a Tourinform-irodában, az Alexandra könyvesboltban és a Music Dome-ban kaphatók.

– Miért éppen a székelyföldi árvízkárosultakra gondoltak?
– Klubunk támogatási filozófiája nem a kampányszerű gyűjtésekhez való hozzájárulást részesíti előnyben. Szeretünk utánajárni a dolgoknak, megtalálni konkrét szükséghelyzeteket, és lehetőségeink szerint így segíteni. Így bukkantunk rá most is egy kis székelyföldi falura, Kiskadácsra, amelyet a Nyikó-patak fölött átívelő kis híd kötött össze a külvilággal.

Ezt a hidat az árvíz elmosta, s azóta a faluban élők járműveikkel nem tudnak a faluból máshova menni. A koncert jótékonyságra fordítható bevételével a híd felújításához kívánunk hozzájárulni. Érdekessége az elsodort hídnak egyébként, hogy ez egy jellegzetes, a környéken is ismert fedeles híd volt, tehát nemcsak mint közlekedési felépítmény szolgálta a kiskadácsiakat, hanem mint műremek, a falu büszkesége is volt. Reményeink szerint sokan csatlakoznak hozzánk azzal, hogy ott lesznek a koncerten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr és Révfalu jubileuma

A hétvégén programok egész sorával ünnepelték a polgárok Révfalu 100 évvel ezelőtti Győrhöz… Tovább olvasom