Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Koncert a gyermekek gyógylovagoltatásáért

Az egy éve Győrött megkezdett gyógylovagoltatás folytatását manapság már egy vállalkozó és egy művészeti csoport is igyekszik segíteni.

A sérült gyermekek gyógyulását elősegítő mozgásterápiával foglalkozó Pejkó Civitan Rehabilitációs Lovasklubról lapunk október 17-i számában írtunk. Cikkünk nyomán egy vállalkozó meg is kereste az egy éve alakult alapítvány vezetőjét, hogy a gyermekboldogságot szolgáló foglalkozások téli folytatását egy melegedőnek használható lakókonténerrel segítse. Nem csak ő igyekszik azonban támogatni a hátasokon végzett terápiát. Többen önkéntes munkájukat ajánlják fel és a mozgáskoordinációs zavarokkal küzdő vagy gyengén látó gyermekek gyakorlatainak levezetésében közreműködnek. Egy művészeti csoport pedig ellenszolgáltatás nélküli fellépést vállal, hogy a foglalkozások anyagi feltételeihez hozzájárulhasson, tudtuk meg a négylábú gyógyítók tulajdonosától, Siska Mária alapítványi elnöktől.
Jó lenne, ha minél több rászoruló részesülhetne a rehabilitációs lóterápia áldásos hatásában. Ezért az 1991-ben a megyeszékhelyen alakult, tizennégy tagú Cant’ Art együttes jótékonysági koncertet ad december elsején, vasárnap délután négy órától a győri városháza dísztermében. A nemzetközi sikereket elért kórus régi korok zenéjére épülő repertoárját követően a hallgatóság adományaival hozzájárulhat a gyógylovagoltatás költségeihez.

Korábban a témában:

Pejkó klub: nyeregben gyógyulnak a gyerekek (2002-10-17) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balázs-uszoda: kint van a vízből

A győri Balázs Béla Általános Művelődési Központ tanuszodáját, amelyet 12 millió forintból újítottak… Tovább olvasom