Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Koncepciót a győri közlekedésbe!

Átfogó és átgondolt közlekedési koncepcióra volna szüksége Győrnek – fejtette ki Szabó József MDF-es polgármesterjelölt.
Szabó József szerint jelenleg hiányzik Győr közlekedéséből az átfogó koncepció, amely egyaránt felölelné az úthálózatokat, a közlekedési, parkolási rendet és az autóbuszjáratok számát. A város által szabályozott tömegközlekedésért felelős Kisalföld Volán Zrt. vezérigazgatójával folytatott beszélgetés legfőbb tapasztalata szerint a városban utazók öt problémát említenek első helyen. Ezek: a buszjáratok száma, az útvonal, a pontosság, a megállók helye és a jegyárak kérdése. Megfigyelhető egyébként a tendencia, hogy az emberek mind nagyobb százaléka pártol át az egyéni közlekedésre. A tárgyaló felek között szó esett arról is, hogy míg jelenleg összesen évi 5,4 millió kilométert mennek a győri autóbuszok, a lakosság megelégedéséhez ezt még 2 millióval kellene növelni.

Szabó József szerint egy új közlekedési koncepcióban mindenképpen gondolni kell a belváros közlekedési, parkolási helyzetére, valamint arra, hogy a tömegközlekedés mostani centrális jellege előbb-utóbb megszűnjön. Ehhez alközpon-

tokra van szükség, mivel ma jó néhány, egymáshoz közeli külváros között is csak a belváros érintésével lehet átjárni. A beszélgetés során szó esett a kormányzat által szorgalmazott régiósításról is. Ezzel kapcsolatban Szabó József leszögezte: bárhogyan is érintené a várost az átszervezés, azt mindenképpen el kell érni, hogy Győr legyen a buszközlekedés régióközpontja, mivel a lakosság igényeinek csak így lehet eleget tenni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejezetlenül nem mentesít

Miért nem fejezik be a Bácsára vezető új utat a tervek szerint? – tette fel a kérdést a… Tovább olvasom