Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kommunikációs szakközépiskolai osztály indul a Móra-iskolában

Sokakban él az a gondolat, mely szerint az újságírást nem lehet és nem is kell tanítani.
A magyar példák azonban megcáfolják ezt, Illyés Gyula és Kosztolányi Dezső, csupán két név a sok közül, akik mesterfokra fejlesztették az újságírást. A győri Móra Ferenc Középiskolában 2012 szeptemberétől lehetőség nyílik a kommunikáció és az újságírás alapjainak az elsajátítására.Az Adyvárosi Főigazgatóság Móra Ferenc Középiskola a 2012/2013-as tanévtől négy évfolyamos kommunikációs szakközépiskolai osztályt indít, melynek célja a sikeres érettségi vizsga megszerzése mellett az Országos Képzési Jegyzékben szereplő kommunikációs jellegű szakképesítésekre való felkészítés. A tanulók szakmai orientáció és szakmacsoportos alapozó oktatás keretében többek között mozgókép- és médiaismeretet, műfajismeretet, viselkedéskultúrát és kommunikációt tanulnak. Az informatika tantárgy emelt óraszámú, ami megalapozza az ECDL vizsga megszerzését a második évfolyam végére, nemcsak a kötelező hét, hanem a képszerkesztés és a webkezdő modulból is. A kommunikációs szakközépiskolai évfolyamok alatt lehetőség nyílik a szakmai gyakorlat teljesítésére a helyi médiumoknál, illetve országos médiumok kulisszatitkaiba is betekintést nyernek a tanulók.

A magas szintű szakmai tudás megszerzésének elősegítésére az érettségi vizsga megszerzését követően továbbtanulási lehetőséget biztosít az intézmény a helyben működő középfokú, emelt szintű Újságíró I. szakképzésen.

Az érdeklődő szülők és a végzős nyolcadikosok személyesen 2011. november 7-én tájékozódhatnak nyílt nap keretében az Adyvárosi Főigazgatóság Móra Ferenc Középiskolában, illetve elektronikusan a www.moraferenciskola.hu oldalon.

Olvasóink írták

 • 2. abuserpro 2011. október 30. 18:26
  „1: "Újságíró úgyis abból lesz akinek azon a területen van bennfentes pártfogója! Mindegy mi a végzettsége!"

  Vagy nem. Ez a megállapítás MINDENRE igaz (az orvosoktól kezdve a rendőrökig). Azonban jó újságíró abból lesz, aki tesz is érte (többek között).”
 • 1. Oreg35 2011. október 27. 10:13
  „Már megint egy olyan oktatási "szak", aminek a neve ugyan jól hangzik csak semmi gyakorlati jelentősége nincsen!
  Éppen a tegnapi TV műsorban nyilatkozott a MTA elnöke, hogy a felsőoktatásban is rengeteg az ilyen mondva csinált képzési forma, csak azért hogy minél több helyen képezzék ugyanazokat a sokszor felesleges "szakokat"!
  Újságíró úgyis abból lesz akinek azon a területen van bennfentes pártfogója! Mindegy mi a végzettsége!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a Vaskakas Ház Győrben - Videó, galéria

Egyedülálló, komplex szolgáltatásokat nyújtó intézmény, kortárs képzőművészeti kiállítási központ és… Tovább olvasom