Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Kommandósélet testközelből

Kölyök kommandós tábort szervez ez évben is három megyei rendőr. A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel idén három turnusban fogadják a 9 és 17 év közötti jelentkezőket.

Az egyre gyakoribb fiatalkori bűnözésről szóló híradások adták az ötletet három, hivatásukban elkötelezett megyei rendőrnek tavaly, hogy kommandós tábort rendezzenek gyerekeknek.

– Ez évben több lesz a sport és a kiképzés, valamint nagyobb hangsúlyt kap a bűnmegelőzés – mondta elöljáróban Domschitz Katalin százados, a főkapitányság humán szolgálatának sportért felelős tisztje.

Az ügyességet, fegyelmet fejlesztő programok mellett a valós helyzetekre is felkészítik a résztvevőket. A táborvezető, Simon Botond törzszászlós elmondta:

– Az első tábor megrendezésének ötletét az adta, hogy a rendőrségi bemutatókon sokszor felvetették az érdeklődő szülők: szívesen küldenék olyan táborba gyermekeiket, ahol fegyelmet tanulnak, megtudhatják, mit kell tenniük, ha támadás éri őket.

– A nap reggeli tornával kezdődött, majd önvédelmi kiképzésen, harcászaton vettek részt a gyerekek, vagy éppen túráztak, vagy tájékozódási versenyen bizonyíthattak a közeli erdőben – mondta Gerencsér Rezső főtörzszászlós, intézkedéstechnikai szakoktató.

– Idén vízből mentést tanulnak a gyerekek, valamint az alpintechnikás ereszkedést is gyakorolják – vette vissza a szót Domschitz Katalin, aki hozzátette, ez évben Csaplár Balázstöbbszörös rendőr lőbajnok tart kommandós harcászati lőkiképzést a résztvevőknek.

Az önkormányzatok felajánlásának köszönhetően a tábor minden turnusában egy-egy résztvevőt gyermekotthonból fogadnak.

A június 28-án, július 12-én és augusztus 16-án kezdődő turnusokra a kolyokkommandos@gmail.com címen lehet jelentkezni április 15-ig.

Bővebb információ: 06-30/491-8969. A jelentkezési lap a www.kolyokkommando.atw.hu honlapról tölthető le.

Olvasóink írták

 • 3. Tabornok 2010. április 05. 21:28
  „"Kölyök kommandós tábort szervez ez évben is három megyei rendőr. A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel idén három turnusban fogadják a 9 és 17 év közötti jelentkezőket. "
  Gyilkolós tábort is szervezhetnének, vagy nem?
  Mennyiben segíti elő a gyerekek egészséges fejlődédését, egy kommandós tábor?”
 • 2. Tabornok 2010. április 03. 19:18
  „meir 2010.04.01. 18:54
  Hány éves cserkészek kapnak fegyveres katonai képzést?”
 • 1. meir 2010. április 01. 18:54
  „Marhasag!!!!
  nalunk-(Erets Israel)- a cserkeszek kapnak fegyveres katonai kikepzest,minden nyaron!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóromboló kátyúrengeteg

A hideg tél a megyei utakon is romboló munkát végzett. Tovább olvasom