Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Költségvetés szocialista hiányérzetekkel

"A központi költségvetés legnagyobb vesztesei az önkormányzatok és a megyei jogú városok" – jelentette ki Neupor Zsolt szerdai sajtótájékoztatóján, amelyen a győri közgyűlés elé jövő héten kerülő győri büdzsétervezetről szólt.

Az MSZP-frakcióvezető szerint ez a győri költségvetésben is látszik: erre az évre kétmilliárd forinttal kevesebbel számolhatnak.

"Pedig a helyiadó-bevétel kapcsán 610 milliós növekedést tervez a város. Az adóelőleg-elvonást sem törölték el, 1,2 milliárd forintot fizet be Győr a központi költségvetésbe, melyben nem látjuk a beígért Baross híd felújítást" – mondta. Neupor szerint hiányolta az "adóváltozás veszteseinek (önkormányzati dolgozók) kompenzálását", érthetetlennek tartotta a panelprogram leállítását, s a közbiztonság fokozását sürgette.

"Győrnek idén két fejlesztés prioritását kell szem előtt tartania. Az Audi-beruházás milliárdos kötelezettségvállalását és Sziget–Újváros rehabilitációját.

Utóbbi esetében nem szabad az uniós pályázat elbírálására várni, azt el kell kezdeni" – mondta.

Hozzátette: a Dunakapu tér felújítását és a multifunkcionális sportcsarnok felépítését csak úgy érdemes elkezdeni, ha külső forrást is találnak hozzá – például a központi költségvetésből. "Lesznek javaslataink: mostani formájában valószínűleg nem tudjuk elfogadni a győri költségvetést" – tette hozzá.

Ha a szocialisták nem adósították volna el az országot és a teljes önkormányzati szektort, Győr is kedvezőbb költségvetést készíthetne, és a győriek komfortérzetének fokozására javítására kétmilliárd forinttal több állna rendelkezésre – írta Simon Róbert Balázs győri alpolgármester az MSZP állításaira. Hozzátette: a költségvetés stabil, kiegyensúlyozott és racionális, amely biztosítja az intézményhálózat működését.  

Olvasóink írták

  • 3. kisokoska 2011. február 18. 13:17
    „Simon Úr miért beszél hülyeségeket! Nem veszi észre, hogy már évek óta Ők vezetik a várost. Már egy kicsit uncsi, hogy mindent az előzőre fognak. Ha jól látom most is elvon a kormány Győrtől, tehát semmi sem változik. Mikor átvették a város irányítását akkor kezdett az AUDI iparűzési adót fizetni. Óriási befizetései vannak azóta is. Lepörög itt is minden róluk , mint országos szinten ha kérdez valaki valamit. A fesztiválokból, a jó kikerekedett mondatokból amit a Fidesz használ még nem sikerült bevételt találni.”
  • 2. Valaki 2011. február 17. 10:06
    „A maszopszadesz által teljesen lepukkantott Győrt nem lehet márol holnapra rendbe tenni! Győr eladósítása balogjóskáék műve.”
  • 1. greenie 2011. február 16. 20:07
    „Ha Simon <moderálva> Robi egy kicsit magába nézne, akkor már 5 éve ők regnálnak Győrben. Ők adósították el a várost annak ellenére, hogy az AUDI 2006 előtti időkkel ellentétben kb 7 milliárd Ft adót fizet. Ami a régi költségvetési összeg több mint 20%-a, ami többletként megjelenik. A gyengébbek kedvéért az évente 2 db Tihanyi aluljáró összes kapcsolódó beruházással, vagy évente 3 Széchenyi tér felújítás. Szóval S.R felejtse már el azt a kötelező "fityesz" retorikát, hogy: "mert az elmúlt 8évben..." Ugyanis ebből már 5 év az ő bizonyítványuk. Nem pampogni kéne, hanem cselekedni, tervezni és beruházni. Nem térburkolatot csak - ebből nincs új munkahely - hanem gazdaságfejlesztés! Ha a gazdaságot nem fejlesztik, akkor mit mondanak majd, mikor OV számon kéri őket, hogy a beígért 1 millió új munkahelyből mennyit tud Győr felmutatni? Még a végén BoZso-t kirúgják a MOB-tól is. Ezt pedig nem szeretnénk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kötelező az injekcióbeadás

Kötelezhetnek-e arra, hogy rokonomnak rendszeresen hasba adjak be injekciót, ha ezt nem vállalom… Tovább olvasom