Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Költöznie kell mostani helyéről a Rába-nyugdíjasklubnak?

A Rába nyugdíjasai, akik a cég által működtetett klubban töltik napjaik nagy részét, attól tartanak, megszűnik ez a lehetőségük. Elköltöztetésük gondolata felvetődött, de a kérdés még nem dőlt el véglegesen.
Győrött a Liszt Ferenc utca 20. szám alatti, az önkormányzat tulajdonában lévő alagsori helyiségek használatának jogát még évekkel ezelőtt a Rába rt. kapta meg. Azokban a cég nyugdíjasai találkoznak nap mint nap. Tullner Mátyás egyike azoknak, akik rendszeresen látogatják a reggel nyolctól este hétig nyitva tartó klubot. Elmondta, hogy ott az idősek kártyázhatnak, biliárdozhatnak, együtt ünneplik a névnapokat, olcsón tudnak italt, ételt fogyasztani.

Szerinte átlagosan százan megfordulnak a klubban naponta és két nagy létszámú kör tagjai, a horgászok és a bélyeggyűjtők is ott találkoznak. A nyugdíjas férfi sajnálná, ha ez a lehetőség megszűnne, és úgy véli, társait is érzékenyen érintené a változtatás, amit tudomása szerint a Rába tervez.

Tullner Mátyás szeretné, ha megmaradna a klub, vagy ha a hely be is zárna, akkor máshol megfelelő körülmények közt működhetne. Ismeretei szerint szó volt arról, hogy a cég továbbra is támogatná a klubéletet, azt a Teleki László utca 38. szám alá, a vasasotthonba költöztetve. Ám szerinte az ott működő művészeti csoportok miatt nem lehetne egész napos nyitva tartást biztosítani, és a helyük is sokkal kisebb lenne a nyugdíjasoknak. Emellett az Ady Endre Művelődési Házként működő leromlott állagú ingatlannak, amely a Vasasszakszervezet tulajdonában van, szintén kétséges a sorsa. (Erről lapunkban többször is írtunk – 2003. augusztus 5. és 11.)

Vissi Ferenc, a Rába rt. humánerőforrás-igazgatója elmondta: mivel a Liszt Ferenc utcai ingatlan felújításra szorul, kihasználtsága a statisztikai felmérés szerint hullámzó és kicsi – főleg nyugdíjasaik számához képest –, több mint egy éve elkezdték vizsgálni, hogyan gondoskodhatnának nyugdíjasaikról hatékonyabban. A cég célja az, hogy javuljanak az idős emberek körülményei és bővülhessen azoknak a köre, akik a szolgáltatásokkal élhetnek. Emellett fontos szempontnak tartja a nyugdíjasokra költött keret racionális, igazságos felhasználását.

Megtudtuk tőle, hogy az ügy a döntés-előkészítés fázisában van, ezért az érintettek véleményét kikérve tárgyalnak többféle lehetőségről. Felmerült az is, hogy a klub a vasasotthonban működne tovább, de még nem tudni, ez lesz-e a megoldás, esetleg a Liszt Ferenc utcai helyiségek felújítása vagy valami más.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb cég az ipari parkban

Higiénés termékeket forgalmazó cég központját avatták fel a minap a győri ipari parkban. A… Tovább olvasom