Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Költözik a hivatal

Győr - A ménfőcsanaki részönkormányzat hétfőtől hivatalosan is új helyen, a bencés rend Horgas utcai régi iskolájában fogadja az ügyfeleket. A régi épület életveszélyessé vált, le kell bontani.
Dr. Papp László jegyző és Gangl András képviselő a helyszínen tájékoztatta lapunkat a körülményekről. Elmondták, az eddigi székhely a múlt század húszas éveiben épült, tégla alapra.

A csapadékvíz-elvezetés problémái, illetve egy korábbi, huzamos ideig észrevétlenül maradt vízcsőtörés azt eredményezték, hogy az épület alatti talaj megsüllyedt, betonkoszorú híján pedig a falak vele együtt mozdultak.

A hivatalt statikai szakértő életveszélyessé nyilvánította, a helyiségeket sürgősen alá kellett dúcolni, a polgárőrség szárnyán dőlésnek indult tűzfalat pedig pallókkal támasztották ki. Gangl András kérésére a bencés rend sietett a részönkormányzat segítségére, ideiglenes székhelyként rendelkezésre bocsátotta a Horgas u. 1. szám alatti régi iskolaépületet.

A régi épület életveszélyessé vált, le kell bontani.

Dr. Papp László jegyző elmondta, várhatóan a 2008-as költségvetésből biztosítanak fedezetet a régi épület lebontására, és helyén korszerű, új részönkormányzati központ felépítésére. A lehetőségekről szólva Gangl András képviselő a gyenesdiásihoz hasonló, a választópolgárok felé nyitottabb, a közösségi élet egyes epizódjainak is színteret biztosító épület tervét körvonalazta a régi helyén. Ha minden az elképzelések szerint alakul, 2009-ben birtokba vehetik az új hivatalt. Itt kaphatna helyet a ménfőiek új orvosi rendelője, a tetőtérben vendégszobákat alakítanának ki, az alagsort a fiatalok vehetnék birtokba, sőt – a településrész központi helyéről lévén szó –, bérbe adható helyiségekkel, illetve „ünnepi erkéllyel" is gazdagítanák a környezetet.

Olvasóink írták

  • 1. Ligmond Jánosné 2007. december 12. 11:12
    „Ennek igazán örülök!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KDNP-támogatás a hajléktalanoknak

Győr - A Kereszténydemokrata Néppárt győri közgyűlési frakciója 100 ezer forinttal támogatja a… Tovább olvasom