Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Költenek a férfiak is a hajukra

A ˝csak beugrok beszáríttatni a hajam˝ típusú megrendeléseket zömében elvesztették a fodrászok az utóbbi években, de ha nem is hetente, azért járnak hozzájuk a megjelenésükre igényes hölgyek.

Azokhoz a szakemberekhez, akik ,,pluszt" adnak, olyan frizurát készítenek nekik, amit otthon maguk nem tudnának. S egyre inkább a férfiak is költenek a hajukra. Hamarosan megint külön borbélyüzleket lesznek, mint régen, nem a mindkét nem frizurájával foglalkozó szalonokba járnak az urak is. Erről a Budapestről Győrbe tegnap továbbképzést tartani érkezett mesterfodrászok beszéltek, Perényi Ádám, Gödöny István és Balogh Máté.

Fotó: Mészáros Mátyás
Fotó: Mészáros Mátyás

Több tucatnyian voltak kíváncsiak tanácsaikra, fogásaikra, dunántúli, szlovákiai fodrászok. Elmondták, hogy manapság vendégeik olyan hajvágást, festést kérnek, amivel két hónapig nem kell újra szakemberhez fordulniuk. S számukra fontos esemény előtt ülnek leginkább a fodrászszékbe, lehet az esküvő, üzleti vacsora is. A környékbeli szakemberek örültek annak, hogy ezúttal helybe jött számukra a tanulási lehetőség, mert a színvonalasabb továbbképzésekre eddig jobbára a fővárosba kellett utazniuk, ami nagy kiadást jelentett. S annak is, hogy olyanok tartották a bemutatót, akik külföldön bővítették szakmai ismereteiket és maguk is szalonokban dolgoznak, nem csak irányítják más fodrászok munkáját.

A fodrászbemutatót együtt szervezte meg az Ipartestületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége, a megyei kereskedelmi és iparkamara kézműves tagozata és a Győri Fodrász Kft. Szeretnék rendszeressé tenni az ilyen képzéseket, ha van rá érdeklődés, akár negyedévente is megrendezik.

Nyilatkozatok - Ötleteket, ihletet kaptak

Csíki Adrienn fodrászmester:
Új frizurák készítésére ösztönöznek a továbbképzések. A legújabb technológiák megismerése mellett az is jó, hogy kimozdulunk a szalonból, szakmabeliekkel találkozzunk. Fontos, hogy vendégeink hajviselete személyre szabott legyen, emiatt érdemes más fodrászokat is a gyakorlatban megfigyelnünk.

Szakáll Adrienn fodrász:
Annyiféle lehetőség van arra, hogy a hajból szép formákat alakítsunk ki, ezért szeretnék folyamatosan fejlődni, új ötleteket kapni. Feltűzött frizurákat szívesen készítek, de még tanulhatok e téren is. A hölgyek el is várják, hogy mindig valami újdonságot belecsempésszünk hajviseletükbe, a törzsvendégek is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dolgozunk a pihenés rovására is

Minden második dolgozóval előfordult már, hogy csak papíron ment szabadságra. Tovább olvasom