Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Koltay cége nyert, a többiek visszaléptek

Győr - A színház- és filmrendező Koltay Gábor cége készítheti el Győr kulturális cselekvési tervét. Az ő feladata lesz kidolgozni az Újvárosban épülő a művészeti- és fesztiválközpont felállását is.
Koltay Gábor cége, a Szabad Tér Kft. meghívásos pályázaton nyert, egy másik fővárosi, és egy gödőllői cég mellett, melyek – nem tudva vállalni az önkormányzat által megkövetelt anyagi garanciákat – visszavonták pályázatukat. A nyertes feladata, hogy a város már elkészült, nyárig közgyűlés elé kerülő kulturális koncepciójához akciótervet készítsen, azaz kidolgozza annak gyakorlati megvalósítását.

A szakember neve az utóbbi hónapokban gyakran felbukkant a helyi sajtóban, pályázott ugyanis a győri színház igazgatói posztjára is, de visszavonta pályázatát. Koltay saját bevallása szerint másfél éve folytat „nemhivatalos beszélgetéseket" a győri értelmiséggel, jövő héttől pedig egyenként lelül egyeztetni a 8-10 legmeghatározóbb kulturális intézmény vezetőivel.

Színházi anzix Koltayval - Szavazzon!

Összeállt a kép: Koltay visszalép az utolsó pillanatban, nem akar már igazgató lenni. Nyilván a fiúk időben leszóltak neki, ne pattogj, és hívd vissza az embereidet, láttuk, szavazni tudnak a kisalfold.hu-n, de lesz itt jobb dolog is, rendező úr. Remélem legalább annyi munkája lesz a megyeszékhelyen Koltay Gábornak, hogy eszébe se jut közben filmet forgatni, mert akkor előre sajnálom az iskolásokat, ahogy a Honfoglalás idején én se szerettem, ahogy terelték az osztályunkat a jeles alkotásra.
Hogy a jobboldali városvezetés miért pont a kultúrában erősít és épít bástyákat Győrben?

Talán zászlajukra tűzték, hogy jövő héttől mindenkinek ismernie kell Petelei életrajzát és műveit, és minimum egy verset kívülről meg kell tanulni Vas Istvántól. Persze ezek csak "nemhivatalos" találgatások, épp egy képeslapra való gondolatok. És legalább olyan jól hangzik mint a "Győr kulturális cselekvési terve".

Mindenesetre a nyolc-tíz megbeszélésen mi is ott lennénk.


Ivánkovics József

Szavazzon! Kivel üljön le Koltay?

Nagy Viktor (színház igazgató)
Kocsis Rozi - Vaskakas
Hartyándi Jenő -  Mediawave
Kiss János Győri Balett
dr. Horváth József (igazgató: megyei könyvtár)
Néma Sándor (igazgató: győri levéltár)
Dr. Németh Viktor (elnök: kulturális bizottság, Győr)
A hét vezérrel
A Magyar Gárda kulturáért felelős megbízottjával

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. esgégé 2008. május 09. 08:55
  „Tábornoknak: ha lesz 50 méteres uszoda, akkor mi lesz? Ki fog ott versenyezni? Évente hányszor? Szerintem a tömegsporthoz teljesen felesleges ekkora létesítmény. És sokba kerül fenntartani. Amit Tábornok úrral együtt mi fizetünk majd.”
 • 20. load 2008. május 09. 02:06
  „19. naivnyuszi
  Ne legyenek illúzióid, ez más pártoknál is így van.
  "Ha csak az internetes, elektronikus és írott sajtóban, illetve a közterületeken elhelyezett reklámokat számoljuk, és figyelmen kívül hagyjuk például a nagygyűlések, kis házilagos készítésű falragaszok, ajándéktárgyak, külföldi kampányszakértők és reklámfilmek költségét, akkor hozzávetőleg 10 elköltött kampányforintból 9 illegális, azaz a törvényben engedélyezett 386 millió forint helyett 3, de inkább 4 milliárdot költenek erre a célra a pártok".
  Mondta Majtényi László, a korábbi ombucman.
  Ezeket a pénzeket bárkik, bármelyik vállalkozások is terelik a pártkasszák felé, abban biztos lehetsz, hogy végső soron az adófizetők fizetik ki.”
 • 19. naivnyuszi 2008. május 08. 22:22
  „Nagy szégyen ez Győrnek,hogy egy Győrhöz egyáltalán nem kötődő,Győr kulturális életét és hagyományait,eredményeit nem ismerő Isten tudja mihez értő cég kapja ezt a megbízást.A jövő látható,ha nyer a Fidesz ez országos jelenség lesz,adfdig is az önkormányzatoknak hozzá kell járulni a Fidesz adósság csökkentéséhez ugy is,hogy azok a cégek melyek visszacsorgatják a pénz egy részét a Fidesz kasszába,kapjanak nagypénzes megbízásokat”
 • 18. Pipa 2008. május 08. 19:45
  „A városházi sajtótájékoztatón OR alpolgármester azt nyilatkozta, hogy meghívásos pályázaton nyert Koltay cége. Kíváncsi lennék, ki volt a másik 2 megíhvott. Ugyanis a Közbeszerzési törvény és a Városháza beszerzési szabályzata szerint a meghívásos pályáztatás esetén minimum 3 ajánlatnak be kell érkeznie. Kíváncsi lennék valaki ismeri a másik 2-tőt? Nem lepődnék meg, hogy 1,5 éve már meghívták.”
 • 17. sssssss4 2008. május 08. 19:15
  „tisztelettel!
  Akkor csápoljál nekik meg tessen amit csinálnak! Már megérte kövér elvtársnak letelefonálni a színházigazgató ügyében. Mintha annó szíjgyártóék papogtak volna baloghék alatt hogy mutyizás megy. Na ezek sem különbek de mint mondtam csápolni lehet nekik ész nélkül!”
 • 16. tisztelettel 2008. május 08. 19:02
  „Annyira jó látni ahogy a balodal vergődik és képtelen felfogni,hogy 2006-ban elvesztett egy választást!
  A dolgok most imígyen mennek. Csak azt el ne felejtse senki,hogy ez nem mindenkinek nemtetszik ám!Sokaknak-a többségnek-NAGYON TETSZIK!
  (Ha már a kulturánál tartunk:tessék már megmondani nekem az előző városvezetés hány olyan intézményvezetőt nevezett ki aki nem a "saját" embere volt?? Ez megint egy teljesen magától érthető természetes dolog csak most lehet rajta csámcsogni.Minden rendszer bástyákat épít kedves Ivánkovics elvtárs.)
  Még egy érdekesség ami eszembe jutott:egy olyan újság ahol nincs kulurális rovatvezető-miután rovat sincs-miért is akar ezeken a bizonyos tárgyalásokon ott lenni??Tisztelettel...”
 • 15. kékharis 2008. május 08. 17:05
  „"Koltay saját bevallása szerint másfél éve folytat ,,nemhivatalos beszélgetéseket" a győri értelmiséggel"
  Ööööööööööö. És ebbe ki tartozik bele? Ki az a győri "értelmiség"???? Ki határozta ezt meg? és hogyan? vagy akit ők úgy gondolnak? vagy aki, annak gondolja magát? Anyám, ezt a demagógiát... És így felhatalmazva érzi magát, az egyszerű plebs meg forduljon föl, ha már nem tartozik az értelmiségbe...legalábbis a Koltay által kiválasztottak közé... Szégyen.”
 • 14. o.viktor 2008. május 08. 15:12
  „amikor a gyurcsány csúnyát tett, sokan azt mondták, ők nem ezért szavaztak ár
  most a borkai, szijjártó bagázsra is el lehet ezt mondani, elmehentek a pics@ba”
 • 13. asdasd 2008. május 08. 14:47
  „SZégyelje magát az aki a haveroknak ad megbízást és nem az azt kritizálók!”
 • 12. sziszifusz 2008. május 08. 14:23
  „Koltayval semmi-az izlése,az aránytévesztései /irány is néha /meg a kurzusművek nem tetszenek.”
 • 11. ken 2008. május 08. 14:13
  „Tulajdonképpen nem értem, mi a baj a Koltayval? Hogy fideszes? Kit érdekel!!! Egy prszág csodálta, ahogy a 80-as években a Királydombon megrendezte az István, a királyt. A pályafutása nyitott könyv, tényleg komoly eredményeket tud felmutatni, nem egy kis nímand. Inkább örülni kellene, annak, hogy egy ilyen kvalitású emberreformálhatja meg Győr kulturális életét. Bezzeg ha szoci lenne, üvöltve tapsolnának neki azok, akik most itt fröcskölik. Szégyelljék magukat.”
 • 10. Tabornok 2008. május 08. 13:57
  „A Borkai megígérte, hogy építenek Győr Marcalvárosban 50 m-es versenyzésre alkalmas uszodát.
  Ha megépíti, tapsolni fogok Neki. Ha nem akkor ezek sem különbek az előzőeknél!”
 • 9. Rumcájsz 2008. május 08. 13:48
  „Szerintem nem számít, hogy ilyen vagy olyan oldali a vezetés, mindig "a mi kutyánk kölyke" elvét alkalmazzák! Egyébként már magának a pályázat módjának is van egy kis bukéja...”
 • 8. asd 2008. május 08. 13:47
  „NA látom a haverok bejátszanak ezeknél is! Lehet tapsolni ennek a városvezetésnek!”
 • 7. Tabornok 2008. május 08. 13:39
  „Rumcájsz!
  Szomorú leszek, ha ez beigazolódik.
  Akkor ez újabb igazolása annak, hogy a jobb és a baloldalt a közös BŰN tartja össze!”
 • 6. Tabornok 2008. május 08. 13:37
  „Nem tudom, hogy a Koltay melyik bűnbandához húz, de nem is érdekel. Azt viszont fontosnak tartom, hogy mi lesz a közreműködés eredménye.
  Ha jót csinálnak, még gárdista is lehet, az sem izgat.”
 • 5. Rumcájsz 2008. május 08. 13:36
  „Demokratikus, meghívásos pályázat, olyan feltételekkel, nehogy bárki más teljesíthesse őket. Nézzék meg a városháza bejáratát: akkora lóláb lóg ki rajta, hogy nem tudják begyömöszölni!”
 • 4. Tabornok 2008. május 08. 13:32
  „Végre történik valami!
  Utána értékelünk.”
 • 3. bbéla 2008. május 08. 13:30
  „Jogos az előző megjegyzés. Szerintem Koltay az egyike azoknak, akik a rendszerváltás óta csak kaszálnak. Működik a fidesz gépezet. Én barom valamikor hogy szorítottam Borkainak az olimpián. Ma pedig olyan messze vagyok tőle, mint Makó Jeruzsálemtől.”
 • 2. Spartacus 2008. május 08. 12:21
  „GYŐR - VAZALLUS VÁROS!”
21 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fészek-vacsora Borkaival és Molnárral

Győr - Magyarország megosztott ország, minden politikai fél mást mond és mást akar – hangzik… Tovább olvasom