Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Koltai főszereplőt keresett a Sorstalansághoz

Koltai Lajos, aki készülő filmjéhez, a Sorstalansághoz keres főszereplőt, csütörtökön a győri színházba látogatott. A többször is Oscar-díjra jelölt művész azért érkezett Győrbe, hogy körülnézzen a Valahol Európában gyerekszereplői között.
Koltai Lajos operatőr, rendező
– Mint Mátyás király, álruhában járja az országot?
– És nem csak én. Párhuzamosan több csoport dolgozik a főszereplő megtalálásán. Elmegyünk vidéki városokba, Erdélybe, a környező országokba a határok mentén. A gyűjtésből aztán szűkebb válogatásokat tartunk. Minden héten egy napot szánunk arra, hogy 15–20 gyereket összehívjunk és tovább szűkítsük a kört.

– Mikor fog megkönnyebbülni?
– Ha meglesz a főszereplő. P lesz a film bástyája, amire építkezhetünk.

– Anyagilag rendeződött a film sorsa?
– Igen. Most már biztos, hogy a költségvetés felét az állam állja. Külön alapot hoztak létre, így nem a magyar filmekre szánt összeget csökkentik. Külföldről is nagy az érdeklődés, folyamatosan tárgyalok a lehetséges koprodukciós partnerekkel. Németek, olaszok, hollandok is szívesen beszállnának a produkcióba.

– Ez azt is jelenti, hogy esetleg külföldi kapja meg a főszerepet?
– A koprodukciós partner sok mindent kérhet. Én mégis ragaszkodnék a magyar főszereplőhöz. Azt hiszem, ezt el kell fogadniuk.
– Már maga a próba is nagy élmény volt számomra. Nagyon sok érdekes megnyilatkozást láttam a gyerekektől – mondta a rendezőként is debütáló Koltai Lajos.

– Milyen feladat vár a gyerekekre?
– Most még nem helyezem őket szituációba, azt kérem tőlük, hogy beszéljenek magukról, az életükről. Erről egy videofelvétel készül és ez alapján fogjuk behívni őket próbafelvételekre. Nagyon fontosak az alapreakciók, az, hogyan mutat, beszél, hogyan neveti el magát.

– Van egy konkrét arc, karakter, akit keres?
– Nincs. 14 és 15 év közötti fiúra van szükségem. Az a mániám, hogy szembejöhet velem az utcán, rátekintek és valami megfog majd benne.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadetetés a téli hidegben

A vadak védelmét a területileg illetékes vadgazdálkodó számára törvény írja elő, mint Pintér Csaba… Tovább olvasom