Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Koldult, közérdekből

Szász Marianne ígéretéhez híven szombaton délelőtt fél kilenctől délig kiállt a győri Virágpiac sarkára pénzadományt gyűjteni, hogy az önkormányzat ellen indított perének illetékét befizethesse.
„Közérdekű koldulásának" ez csak a másodlagos célja volt, hétvégi akcióját ugyanis azért szervezte, hogy felhívja a figyelmet azokra a problémákra, amelyek miatt Győrrel szemben bírósághoz fordult. Panasza szerint a Burcsellás közben saját pénzén világít, virágosít, maga söpör, havat lapátol, mert az utcát a város nem takaríttatja, onnan a szemetet nem szállíttatja el, a közvilágításról se gondoskodik. Szeretné, ha a mindebből adódó költségeit az önkormányzat megtérítené és visszafizetné azt a pénzt, amit tőle szemétdíjként behajtott.


A kitett vendégkönyvben hasonló panaszokról számoltak be a járókelők is. A demonstráló asszony szerint délelőtt körülbelül nyolcvan-száz ember állt meg a padja előtt, többet közülük ő szólított le, de miután szóba álltak, kiderült, hasonlóan látják a problémákat. A könyv bejegyzései szerint a város több helyen szemetes, a galambok az Árpád úton is gondot okoznak, a parkolást meg kellene oldani, az Aranypart pedig még soha nem volt olyan gazos és szemetes, mint most.

Szász Marianne ezeket a feljegyzéseket összegyűjtötte a „koldulásból" összegyűlt pénzzel együtt (bár ez csak jelképes összeg a tényleges perköltséghez képes, néhány ezer forint lehetett a kosárban). A győri asszony egyelőre nem tudja, megismétli-e az akcióját.

Kapcsolódó cikk >>

Közérdekű koldulás (2004-07-08) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért változtatta meg véleményét a miniszter?

Hol, melyik adyvárosi területen és mikor várható az új sportlétesítmény felépítése? – tette… Tovább olvasom