Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Kolbászon a Romantic

Gáspár Győzőéknek komoly terveik vannak régiónkban: Győrtől 20 kilométerre megvásárolnának egy korábbi termelőszövetkezetet, s egy új terméket is piacra dobnak majd Romantic kolbász néven.
Gáspár Győző
Kis túlzással élve első alkalommal még „mezítláb" érkezett Győrbe az idősebbik Gáspár Győző, napjainkban pedig már fehér Mercedesszel gurul be kedvenc hoteljének parkolójába az építőipari vállalkozó.
A Romantic együttesből közismert Győzike édesapja tizenkét éve kezdett el sűrűn látogatni a megyeszékhelyre, mivel a vonzáskörzetünkben hiány volt szak- és segédmunkásokból, Salgótarján környékéről hozta a munkaerőt az építkezésekre. A habitusában a fiához tökéletesen hasonlító férfi a megyei vállalkozókban korrekt üzleti partnerekre talált, s ezt mi sem bizonyítja jobban: jelenleg is kétszáznál több munkás serénykedik az ő szervezésében a helyi beruházásokon.

Amint az idősebb Gáspár elmesélte, száz százalékban Győrben tette le vállalkozásának alapjait. Hogy Győzike ilyen hangos sikereket érhetett el, abban elévülhetetlen szerepe van a városnak, hiszen az itt keresett pénzből tudták taníttatni, továbbképezni. A fiuk azzal foglalkozhatott, ami igazán érdekelte: Csepregi Éva iskolájában tanult énekelni, sajátíthatta el a színészkedést, a színpadi mozgást.

Közismert, senki sem lehet próféta a saját hazájában, Gáspárék építőipari vállalkozása az irigység miatt kevés megbízást kap a családi fészek környékén. Ez fájó pont az életükben, hiszen a család igencsak élenjáró jótékonykodónak számít Nógrád megyében.

Gáspáréknak komoly terveik vannak régiónkban: előrehaladott tárgyalások folynak arról, hogy Győrtől 20 kilométerre megvásárolnak egy korábbi termelőszövetkezetet (hogy pontosan hol, azt egyelőre nem árulta el). A sertések és a szarvasmarhák tenyésztése mellett az itteni üzemben húsipari készítményeket fognak gyártani. Egy új terméket is piacra dobnak majd, aminek, mi más is lehetne, Romantic kolbász lesz a neve. Győzikének húsfeldolgozó a tanult szakmája, így természetes, hogy a roma együttes frontembere a közszereplések mellett fogja irányítani az üzem munkáját.

A tervek szerint 50–60 család számára biztosítják majd a megélhetést, fele-fele arányban óhajtanak magyar és roma származású munkatársakat foglalkoztatni.
Fontosnak tartják, hogy beleneveljék a jövő roma generációiba, ne segélyeken akarjanak élni, hanem keressék a munkalehetőségeket. Ennek érdekében is a Gáspár család négyszáz hektárnyi földet bérel majd, ahol paradicsomot, paprikát fognak termeszteni, valamint kukoricát, búzát az állattartáshoz.

A Gáspár család nyolc évvel ezelőtt hozta létre az Éhező Gyermekekért Alapítványt, amelynek elnöki posztját a közelmúltban adta át az idősebbik Győző a fiatalabbnak. Büszkék rá, hogy az alapítvány mindig önerőből működött, soha senkitől nem kértek anyagi támogatást. Május elején a megyeszékhelyen neves előadók közreműködésével hatalmas jótékonysági koncertet szerveznek, amelyen a tervek szerint ősbemutatója lesz annak a Romantic-slágernek, amelyet Győzike ír édesapjának Győr iránt érzett szeretetéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karóval ütötték agyon a hajléktalant

Facsemetét kitámasztó karóval vert agyon szombaton éjszaka Győrben egy hajléktalan férfit az az… Tovább olvasom