Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Kóka: Vasárnaptól konstruktív ellenzék leszünk

Győr - Kóka János SZDSZ-elnök tegnap Győrben találkozott azokkal a megyei küldöttekkel, akik a koalícióban maradás mellett vannak. S persze interjút is adott nekünk is.
– Azt tudja, hogy komoly versenyt vív Torgyán Józseffel?
– Mindig is tisztában voltam azzal, hogy a reformok képviselete, a liberális gazdaságpolitika népszerűségvesztéshez vezet. Tudatosan vállaltam ezt, mert Magyarországnak változásra van szüksége.

– Ez mind szép, de nem tart attól, hogy a most mért 12 pontos népszerűségi mutatója (Torgyán 10-zel tartja a negatív csúcsot – a szerk.) kiüti a pártelnökségért folytatott újbóli versengésből? Mert bevallom, ha én egy pártot újjáépítenék, biztos nem olyan emberrel tenném, aki torgyáni „magasságokba" ért.

– Nem értékelem túl ezeket az adatokat, mert nem rólam van szó. Lehet, hogy amit mondunk, az most nem népszerű, de Magyarország számára szükséges. Hasonló volt a helyzet a kilencvenes évek közepén, amikor Bokros Lajos volt a legnépszerűtlenebb politikus, de most, tizenkét év múltán már mindenki elismeri, hogy amit ő képviselt, azzal az országnak tett jót.

– Lehet, de ő nem akart pártelnök lenni, ön viszont igen. Miért ennyire fontos az elnöki tisztség?

– Két évre kaptam felhatalmazást, s csak egy telt el. Folytatni szeretném azt, amit megkezdtem; önálló, független liberális pártként eredményeket elérni.

– Várható kihívója, Fodor Gábor s a Győr-Moson-Sopron megyei küldöttek is a koalíció fenntartása mellett érvelnek továbbra is. Őket meggyőzni jött most Győrbe?

– El szeretném mondani nekik, miért nem lehetséges ebben a koalícióban maradni, s persze meghallgatom az ő érveiket is. Értem az aggodalmukat, félreértés ne essék, az SZDSZ kormányon szeretett volna maradni. Abban vagyunk érdekeltek, hogy a kisebbségi kormányzás működőképes legyen.

– A koalícióból való kilépés ezek szerint eldőlt?

– Vasárnap dől el, de a megyék többsége és a fővárosi küldöttek ezt az elképzelést támogatják.

– Hajlandó velem fogadni, hogy országgyűlési választási kampány okán legközelebb 2010-ben ad nekem interjút, s nem hamarabb?

– Ha a szocialisták felvállalják az adóreformot, akkor eredményesek lehetnek...

– Ez most igen vagy nem?

– A politikában semmi sem biztos. Éppen ezért nem is szoktunk fogadni.

Olvasóink írták

 • 8. patron 2008. május 14. 17:18
  „Sajnos Lakatosnak igaza van.”
 • 7. Valaki 2008. április 27. 08:49
  „Fábry: Kóka hazaáruló, ráadásul hallgat is erre a névre
  2008. április 25. 18:28 HunHír.Hu

  Gyurcsány és Lendvai után újabb liberálbolsevik országrontó kapta meg a minősítését Fábry Sándortól. A szókimondó humorkirály beszólt a simlis Kókának, és nemes egyszerűséggel annak titulálta, ami: hazaáruló

  Ismét botrány elé néz az Esti Showder. Fábry a következő történettel borzolta fel a kedélyeket. A hétvégén a Balatonról utazott Budapestre, amikor szembe találta magát a biciklis megmozdulással, amely miatt egy tapodtat se tudott mozdulni autójával. A dühös Fábry ekkor észrevette a tömegben Kóka Jánost, az SZDSZ elnökét, ami olaj volt a tűzre. Kihajolt autója ablakán, és elkiáltotta magát: hazaáruló. A több ezer kerékpáros közül egyedül a politikus fordult hátra, vagyis - Fábry interpretációja szerint - hallgatott a nevére.”
 • 6. sziszifusz 2008. április 26. 09:34
  „Az utánam következőket olvasva - ragaszkodom Torgyán úr intellektusához - mint egyre ritkább nyul a Himaláján!
  / ajánlott olvasmány- Lukács György/
  Sokadszori üdv. a moderátornak!”
 • 5. Cain 2008. április 25. 20:33
  „Akik össze tart(hat)ják a koalícióta híres vagy inkább hirhedt lista kivonata:

  90. Szentkuti Károly
  az SZDSZ Győr-Moson-Sopron megyei elnöke, az országos tanács tagja
  ig. - Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt <= igazgatósági tag

  Mindig is megélhetési politikus volt és most is csak a jussát félti. Mivel gerinces ember -ami takonyból van - most is "kamillázik" össze vissza. Game over, lehet menni dolgozni !!”
 • 4. lakatos 2008. április 25. 19:38
  „Adoreform (minden orszagban ahol bevezettek) azt jelenti, hogy a nepseg belerokkan az "uj" "reformalt" adokba es jarulekokba.

  Akiknek a Koka "ur" dolgozik (NEM magyaroknak!), azoknak nem a magyar nep fennmaradasa es boldogulasa az erekuk, hanem az osszes magyar infrastruktura (termofold, ivoviz, termalviz, stb), gazdasag megszerzese illetve a magyar nep szegennye tetele. Ez nem magyar ellenesen specifikus, mas orszagokkal is hasonlo tortenik, peldaul Lengyelorszag.

  Tony Blair Angliaban olyan jol reformalta meg az orszagot (ugye O volt aki "meggyozte" Gyurcsanyt, hogy Ferihegy el legyen adva az angoloknak alacsony aron, akik ugye mar jo profittal tovabbadtak azt), hogy a lakossag egy resze nem tudja a futest kifizetni, a szamlakat kifizetni es a haz-lakas arak rohamosan zuhannak stb., es nem csak a bakok vannak csodben, hanem az emberek is. Ilyen "reform" az, ami nekunk magyaroknak kell?

  Jaj nekunk, ha Tony Blair lesz az europai miniszter (ami mar biztos, hiszen sajat repulot is rendeltek neki), az egesz europai nepseg szegenysegben es rabszolgasagban fog elni. Ami most van Magyarorszagon az paradicsom.

  Nyugat-Europa olyan jol meg lett reformalva, hogy vagy berlakasban elsz, vagy 110%-os hitelt veszel fel egy ingatlanra (100% az ertek es 10% koltseg), illetve mindent mindenki hitelre vesz, mert olyan draga! Meg az adot is reszletbe lehet fizetni!
  Ez var rank, ha beleegyezunk a "reformokba".

  Ugyhogy barki, aki Koka "Ur"-al leul targyalni vagy beszelgetni, ugyanolyan hazaarulo mint Gyurcsany es az osszes parlamenti tag, akik eladtak Magyarorszagot, szemelyes meggazdagodas erdekeben. Az egesz jelen politikai elit kapzsi, hazaarulo, kepmutato, hazug.

  Nyugat-Europaban es USA-ban ez egy kicsit mas, meg vannak zsarolva.”
 • 3. Kapuvári 2008. április 25. 16:40
  „Ezek a szélsőbalos patkányok megmaradnak egy atomtámadás után is!majd átszivárognak a többi pártba,és azokat rombolják belülről!ezeket a kártevőket nem lehet semmivel se elpusztítani.fel kell lépni ellenük minden lehetséges eszközzel,mert ezek veszedelmesebbek akár minél!ezt a főpatkányt még a torgyánnal se lehetne egy napon említeni!és ezek élősködnek rajtunk!nonszensz”
 • 2. sziszifusz 2008. április 25. 14:51
  „Téved: van biztos a politikában - Kóka úr alkalmatlansága- butaság és felkészületlenség okán!/Mentség - nincs egyedül/
  Említem: van egy párt és van egy pártelnök - akit törvénytelen választottak meg és most törvénytelen választottan - sok zseni pl. Horn Gábor élén - úgy döntöttek Ők döntenek a koalícióról!
  Van még ott egyáltalán ember, aki ki meri mondani az igazat - ne hülyítsetek már!
  A következő hónapban meg új vezetőséget választanak a csalott helyett!
  Az elkövetkező két és a szadesz sorsáról döntő két évről ők kívánnak dönteni - a borzalmas és nem létező tagság meg hallgat!
  Ennél azért Torgyán színvonalasabb - szórakoztatóbb - volt!”
 • 1. 621 2008. április 25. 06:22
  „Eddig haszonélvező majmok voltatok - tisztelet a nagyon néhány kivételnek - vasárnaptól pedig szenvedő majmok, majd az új választás után kihalt majmok lesztek.
  Aztán hogy hova mehettek, azt meg kérdezd meg koka mosdatlan száju horn barátodtól....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekegyetem: Bach és a Csillagok háborúja

Győr - A hang természetéről s a muzsikáról volt szó tegnap a Gyerekegyetem előadásán Győrben.… Tovább olvasom