Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kóka: A lejáratás a kampány része

Győr - A Kisalföldi győri szerkesztőségét csütörtökön felkereső Kóka János SZDSZ-elnök szerint a népszavazásban a Fidesz kihívója az SZDSZ, s emiatt támadják. Az elnök szerint ezzel magyarázható az is, hogy a jobboldal most azt terjeszti, csalással lett elnök.
– Mit érzett, amikor kézbe vette a tegnap reggeli jobboldali napilapot, s abban azt olvasta, hogy egy éve csalással nyert Kóka János?

– Nem érezhettem semmit, mert nem vettem a kezembe. De tudom, mire gondol. Van egy csúnya helyi rágalomkampány a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökünk ellen, ezt ki fogjuk vizsgáltatni, az elfogulatlanság érdekében a szomszéd megyét bíztuk meg ezzel. Ami pedig a Hír TV-t és a Magyar Nemzetet illeti, ez a lejáratás a Fidesz népszavazási kampányának része.

– Tiszta a lelkiismerete?

– Teljesen.

– Nem nyert csalással?

– Nem.

– Elképzelhetőnek tartja, hogy az SZDSZ belső ellenzéke áll az ügy mögött, hiszen egy éve egy szavazattal nyerte az elnökválasztást vetélytársa előtt?

– Azért sem tartom elképzelhetőnek, mivel sem a nyertes, sem a vesztes nem vonta és nem vonja kétségbe a választás eredményét.

– Egy éve is éppen Győrött járt, amikor azzal vádolták, hogy tízmillióért utazott a bécsi operabálba. Aztán kiderült, hogy az osztrák állam és az ottani kamara állta a költségeket. Mivel magyarázza, hogy mindig ön a célpont?

– Magával az SZDSZ-szel. A népszavazási kampányban a Fidesz kihívója az SZDSZ. Az SZDSZ arról beszél, hogy a Fidesz népszavazási kampánya a szocializmusról szól. Mi liberálisok azt mondjuk, hogy a Fidesz a múlt hazugságait akarja visszacsempészni és szélsőségesen demagóg megközelítéssel igyekszik a problémákat leegyszerűsíteni. Látszik, hogy a Fidesz ellenpontként kezeli az SZDSZ-t, mi azonban végigcsináljuk ezt a kampányt.

Kóka János: A liberálisok több piacot, nagyobb szabadságot, kisebb adókat, nagyobb versenyt, több felelősséget szeretnének. - Fotó: Krizsán Csaba

– Márciusban lesz egy éve, hogy elnökké választották. A parlamenti bejutás ötszázalékos küszöbét hol verik, hol alulmúlják a felmérések szerint. Ebben az értelemben az ön elnöksége egy helyben topogás?

– Én ezt másképp látom. Egy éve világos menetrendet tettem le az asztalra, s ezt a menetrendet járjuk. Júniusban ki gondolta volna, hogy sikerül aláírni egy koalíciós megállapodást a reformmenetrendről? Ki gondolta volna, hogy novemberre meglesz az egészségügyi törvény végszavazása? Nekiálltunk egy népszavazási kampánynak, s most mi vagyunk a Fidesz kihívója. Az SZDSZ a programját hajtja végre, amelyet 2006-ban vállalt. Én eredményeket szeretnék az SZDSZ-nek, eredményeket pedig csak úgy lehet hozni, ha azt a programot hatjuk végre, amelyet megígértünk. Politikánk eredményességéről a liberéális választól 2009-ben és 2010-ben fognak ítéletet mondani.

– Nemrégiben még az egyik legfontosabb tárcát vezette. Mi változott, mióta nem miniszter?

– Minden erőmmel a pártra tudok koncentrálni. Átvettem a frakció vezetését, s tagja vagyok a koalíciós kabinetnek is. Egy héten két-három napot vidéken töltök. A népszavazási kampányban közel száz napot voltam Budapesttől távol.

– Gyurcsány Ferenccel többet vagy kevesebbet találkozik, s többet vagy kevesebbet konfrontálódik?

– A reform konfliktusos műfaj. A liberálisok több piacot, nagyobb szabadságot, kisebb adókat, kisebb államot, több öngondoskodást, nagyobb versenyt, több felelősséget szeretnének. A szocialisták jobban bíznak az állam védelmében, ezért kemény tárgyalások után alakul ki a végeredmény. Az SZDSZ elsősorban az adók, az oktatás és az egészségügy kérdését állítja középpontba, erről beszélek a legtöbbet a miniszterelnökkel.

– Ki marad tovább hivatalban? A miniszterelnök vagy az SZDSZ elnöke?

– A koalíciónak addig van értelme, amíg mennek előre a reformok. Ha ez sikerül, közös a siker, s akkor mindenki hosszú életű lesz a területén, biztosan hosszabb, mintha visszafordulnánk.

Olvasóink írták

 • 16. Kapuvári 2008. február 16. 21:34
  „Emberek!és még ezek csodálkoznak,hogy repül a tojás, a kockakő, lengenek az Árpádsávos zászlók?ha nem változik valami,nagy balhé lesz ebben az országban!egy nagyon kicsi réteg kényszeríti rá az akaratát a nagy többségre!megerőszakolják az országot, a népet, a koalíciós partnert, a fiatalokat, attól a kurva pénztől semmit se látnak és az édesanyjukat eladnák kétszáz forintért!ne csodálkozzanak,hogy az elkeseredett emberekben gyűlik a düh!és még ez sértegeti az embereket(egerben)! no comment”
 • 15. ERKDP 2008. február 16. 20:51
  „http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/szdsz_a_valasztas_ugye_nem_maradhat_kovetkezmenyek_nelkul/2047401/#hozzaszolok ajánlom mindenkinek! hoyg emgváltozott Kóka Úr gondolkodása egy nap alatt, nem?”
 • 14. ERKDP 2008. február 16. 20:39
  „"Mit érzett, amikor kézbe vette a tegnap reggeli jobboldali napilapot, s abban azt olvasta, hogy egy éve csalással nyert Kóka János?" - már ez maga a csúcs! Hogy lehet ilyen részrehajló módon kérdést feltenni egy megyei lapban? Napkelte-szindróma... Szinte látom a szolid összemoslygást kérdező és kérdezett között az aranyoska válasznál: "Nem érezhettem semmit, mert nem vettem a kezembe." Nem csalással? Hiszen azóta egyértelműen kiderült, hogy melyik házaspár nevében szavaztak ál-küldöttek! Letagadja? Cáfolja? Hogyan? Ki tudja, hány iylen volt még...”
 • 13. Győri ember 2008. február 16. 17:49
  „Nem kell itt titokzatoskodni, a zsidó profitzabáló parazita népséget szolgálják ki! Elvük: nem dolgozni, és a magyar népen ugy élősködni hogy jól meggazdagodjnak, közben meg a nemzeti tudatot, összefogást minden erővel gyengíteni!!! Élösködő egy faj, nemhiába csak ott tud totalis hatalomra szert tenni ahol gyenge a nemzeti összefogás!!! Szlovákiábó repülhetnek, ott nemzeti kormány van, fejlődnek is!!!!! A mi országunk az utolsók utolsója lesz, miközben a magyar cselédsorba kerül!!!!!!
  Vidéket elpusztítani, az állami vagyont magánkézre játszani, az emberek döntéseit cinikusan semmibe venni!!!!
  Söpörjük ki Öket!!!!!”
 • 12. HUN 2008. február 16. 17:47
  „Sajnos ez a féreg szdsz es blokk nem elég hogy fellélegezzünk....a zsidók írányította hatalmi oligrchia, mely szüntelenül profit éhes, az majd talál más csoportot hogy a magyart saját hazájában cselédsorba taszítsa!!!!! Ez a parazita népség teljesen tönkre teszi a nemzetünket, fejlődni, mármint anyagilag csak ők fejlődnek....a cigányságot mint pajzsot tartják maguk előtt és folyamatosan kiölik belőlünk a nemzet tudatot...anélkül viszont vesztes a magyar nép!!!”
 • 11. LacaBoy 2008. február 15. 22:29
  „Kedves Baradlay!

  A liberálisok nem lopnak! Akik lopnak, azok a tolvajok! Ne keverjük össze Kóka Jánost a liberálisokkal, mert ő nem az! És az ő "tisztes társasága" sem!”
 • 10. LacaBoy 2008. február 15. 22:23
  „Egy idézet Dénes Iván Zoltántól:
  "Tudjuk, a liberális értékrend szerint az egyén- más értékekre visszavezethetetlen- ÖNÉRTÉK, öncél, amelyet az elmélet úgy fejez ki, hogy minden egyénnek egyenlő EMBERI MÉLTÓSÁGA van."

  János, Önnek köze sincs a liberalizmushoz! Ezeket a válaszokat egy szóval tudom ismét jellemezni: lófasz.”
 • 9. LacaBoy 2008. február 15. 22:15
  „Lejáratás vagy bejáratás...kijáratás, feljáratás.”
 • 8. pancser 2008. február 15. 20:00
  „A puma lesántult és erősen biceg! Ez a kókajános ez csaló, nemcsak ő, hanem az egész pártja. Egyszer egy egész falu romáit beléptették a pártba, nyilván pénzért ha úgy adódott. A b...ifejű szőke herceg ostobán vigyorgott az egészen, azon sem csodálkozom, hog az osztrákok is átverik a Rába kapcsán!”
 • 7. Kapuvári 2008. február 15. 19:15
  „Hajrá Toroczkai, hajrá magyarok!”
 • 6. Tibi 2008. február 15. 17:22
  „Megszólaltatta megint ez a segnyaló Koloszár Tomika a tolvaj-hazaáruló Kuka-kókát.Így ketten mennyi ökörséget tudnak össze hozni.Remélem ezek a ballib senkik és az aszisztáló "újságírónak" nevezett bűnözők elhúznak a magyar életből!!”
 • 5. Kapuvári 2008. február 15. 10:07
  „Mégegy igaz magyar ember!az idióta balra szavazóknak mindent megmagyaráznának!feketén-fehéren bebizonyították,hogy hazudnak,csalnak,lopnak!magyarellenes,rasszista,uszító szdsz!”
 • 4. Cseter János 2008. február 15. 08:59
  „Nem kell e rendszerben külön "lejáratásról" beszélni, hisz volt kitől tanúljon a csaló! Hisz előbb utóbb kiderűl az igazság minden esetben.
  Az meg érthető, hogy az utólsó pillanatig ragaszkodnak a posztjaikhoz, hisz a felelősség az ismertelen fogalom a felső vezetői szinteken. A felelősségre vonástól pedig e rendszerben egyátalán nem kell félni a fehérgalléros bűnözőknek! Nem véletlen, hogy saját maguk nevezik ki a bünüldözés vezetését! Az országunk, s a nép sokszíntű kizsákmányolását pedig nem sorolják az üldözendő bűncselekmények közé! 2010.-ig pedig szét fognak széledni, miután a vezérük az akalmatlanságuk miatt lecserélgette Őket a "felelős" posztjaikról! Mint az már megszokott ismét bottal üthetik a nyomukat, vagy majd lesz valami pitiáner enye-bejnye?”
 • 3. Túrabakancs 2008. február 15. 08:42
  „Az országunkban csakis akkor lehet rend és nyugalom, ha
  ez az erkölcstelen párt végleg kiszorul a magyar parla-
  mentből! A homokosok, kábítószeresek, valamint a cigány-
  ság bűncselekményei feletti szemethúnyás hosszú távon
  Magyarország vesztét fogja okozni! A párton belüli fehér-
  galléros bűnözésről nem is beszélvbe. 2010-ben szerencsére
  nagy az esély arra, hogy hosszú (végleg?) időre kiszorulja-
  nak az irányításból! A magyarellenes tetteikről, törvényeik-
  ről bedig drasztikus véleménnyel vagyok!”
 • 2. pamcser 2008. február 15. 08:08
  „A zannyát! Lejáratják az SZDSZ-t, a galád újságok, mert ugyebár a választási csalás, a hazugság, pláne a PUMÁKNÁL olyan természetes, mint az hogy nappal süt a Nap, éjszaka a Hold világít! Ha nem így van akkor nem a tükröt kell szidni!”
 • 1. Baradlay 2008. február 15. 07:21
  „Egy dolog kimaradt a felsorolasbol amit a liberalisok akarnak,A LOPAS!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdos nyereség a Rábánál

Győr - Jelentős árbevétel-növekedés mellett több mint egymilliárd forintos nyereséggel zárta az… Tovább olvasom