Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Kodály-jubileum a zeneakadémián

Győr–Budapest - Megtisztelő felkérést kapott a Győri Filharmonikus Zenekar. December 12-én, szerdán ünnepli a zenei világ Kodály Zoltán születésnapjának 125. évfordulóját. (Egyébként 2007-ben ezen a napon emlékezünk meg halálának 40. évfordulójáról is.) A zeneakadémián délelőtt 10 órától 22 óráig megállás nélkül folytatódnak a Kodály-művekből összeállított koncertek.
„Kodály-maraton" – így is nevezhetjük e jeles zenei ünnepet. A neves fővárosi zenekarok mellett – Nemzeti Filharmonikusok, MR Szimfonikus Zenekar, Budapesti Filharmóniai Társaság – a vidéki szimfonikus zenekarok közül csak a Győri Filharmonikus Zenekar kapott felkérést.

A megyeszékhely zenekara fél kettőkor kerül sorra a zeneakadémia színpadán. Két remekmű hangzik fel tolmácsolásukban. Elsőként a Marosszéki táncok és befejezésképpen a Concerto. A Győri Filharmonikus Zenekart Medveczky Ádám Liszt-díjas érdemes művész, az együttes vezető karnagya vezényli. Győr városából szintén a neves jubileumra utazik a híres Győri Leánykar, a Kossuth-díjas Szabó Miklós karnagy vezényli őket. Műsoruk: Pange lingua, Négy madrigál, Vejnemöjnen muzsikái. Közreműködnek: Kolarics Kinga Katinka – hárfa, Gábor József – zongora, Ruppert István – orgona.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A családi könyvtárból a Gyógy-ír könyv sem hiányozhat

Győr - Több évtizede hűséges olvasóink között jegyezzük a győri Szabó házaspárt, akik az eddig… Tovább olvasom