Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Koccanások a lefagyott hidakon

Törtek az autók, mint a perec kedden reggel a hideg miatt lefagyott felüljárókon és hidakon.
Dugó és koccanás: A győri Petőfi hídon alig lehetett közlekedni és baleset is történt.
Megközelítette a negyvenet azoknak a gépkocsiknak a száma, amik keddtörtek össze a hideg miatt lefagyott utakon. Csak a győri helyszínelőknek 9 koccanáshoz, illetve 17 összetört autó mérgelődő tulajdonosához kellett kivonulniuk, hogy eldönthető legyen, ki csúszott kinek.
Az éjszaka leesett hó jégpáncélként fagyott rá az erős, hideg szél által alulról lehűtött felüljárók és hidak aszfaltjára.

Ez becsapta a többségében nyári gumira már átszerelt autók vezetőit. Ennek köszönhetően számos baleset történt Győrben. Ugyanakkor több felüljárón annyira lelassult a forgalom az útviszonyok és a keresztbe fordult, csúszkáló autók miatt, hogy torlódások alakultak ki.

A város nyugati bevezetőszakaszánál lévő felüljáró, valamint a Rába-híd és a Petőfi híd szinte járhatatlan volt a kora reggeli órákban. Az útkezelő sószóró gépei is fokozták a torlódást, s csak a szerencsén múlt, hogy nem történt nagyobb baleset.
A rendőrség ügyeletes referense, Kovács Krisztina úgy tájékoztatta a Kisalföldet, hogy a legtöbb baleset az Ipar úti felüljárónál történt, ahol 9 helyszínen 17 autó koccant össze. De számos helyszínen megegyeztek a felek, mire a helyszínelők kiérkeztek. Több helyre pedig nem is kértek segítséget.
Ugyanakkor előfordult, hogy a balesetet okozó jármű vezetője elhajtott a helyszínről. A rendőrség ezúton kéri, hogy akik tanúi voltak annak az Ipar úti felüljárónál történt koccanásnak, ahol egy ismeretlen típusú, törtfehér autó – mint a baleset okozója – ütközött egy Suzukival, majd elhajtott, tegyenek bejelentést az (96) 520-092-es vagy az 520-094-es telefonszámokon. Várják az autó vezetőjének jelentkezését is.
A balesetekben szerencsére senki nem sérült meg, az anyagi károk 30 és 100–200 ezer forintos nagyságúak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Út épül negyvenmillió forintért

Nagy munka kezdődött a győri Babits Mihály utcában: negyvenmillió forintos költséggel utat építenek.… Tovább olvasom