Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Klub narancs falakkal, piros kiegészítőkkel

Győr - ifjúsági klub nyílt meg a minap Győrben, a Klubnext jóvoltából fiatal értelmiségieknek. Az országszerte huszonöt klubbal rendelkező alapítvány célja az ifjúság nevelése, a közéleti aktivitás növelése és a személyiségfejlesztés.

Négy éve alapította első klubját a Klubnext Alapítvány Budapesten. Azóta már tizenegy ilyet működtet a fővárosban és tizennégyet hozott létre vidéken, leginkább egyetemi városokban. A hálózat már több, az országot megmozgató akcióban is részt vett. Ilyen volt például a parlagfű-mentesítés, a tankönyvgyűjtés.

– Győrben több olyan klub is működik, ahol tilos a politizálás. Véleményem szerint nem feltétlenül kell száműzni a politikát, inkább kulturáltabbá kell tenni a fiatalság körében is. Erre remek lehetőség nyílik az új közösségi helyen – mondta el a győri helyiség megnyitóján  Balogh József országgyűlési képviselő, a megyeszékhely volt polgármestere.
Az új klub a létrehozók alapelve alapján mégis teljesen politikamentes lesz, s hogy e céljuknak jelét adják – ahogy minden klubhelyiségükben tették, így Győrben is –, narancssárgára festették a falakat, és pirosan pompáznak a kiegészítők. Az alapítvány elnöke, dr. Haris Éva elmondta: a klubhálózat célja a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmat adó programok szervezése, a fiatalok közösségi aktivitásának fejlesztése.

„Győrben jövő héten szerdán tartjuk első programunkat, délután öt órától pályaválasztási tanácsadással egybekötött beszélgetésre várjuk az érettségire készülőket, a pályaválasztás előtt állókat."
 
– Minden találkozásunkon szakértőkkel együtt próbálunk segíteni a fiataloknak, különböző témákban. Lesz filmklubunk is – mondta az elnök.
Pollreisz Balázs, a klubtanács elnöke hozzátette: egy kicsit az ifjúsági ház szerepét is magukra vállalják, a közeljövőben leginkább kulturális programokkal. A klub címe: Mészáros Lőrinc utca 13/C szám (volt Udvari söröző). További információk a www.klubnext.hu internetes címen tekinthetők meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr és Sopron a régiók élén

Győr és Sopron a nyugat- és a közép-dunántúli régió két legjobb helyzetben lévő megyei jogú városa.… Tovább olvasom