Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Klimatizált Mediawave, jégkockával

Győr - A ’60-as évek szexuális forradalmán kívül a globális felmelegedés köré épül az idei Mediawave speciális kínálata. A reflexes környezetvédők – sok más mellett – egy hatalmas jégkockával szállnak be a programba.


Azt már megszokhatta a fényírófesztivál nemzetközi törzsközönsége, hogy minden évben sajátos témák köré szervezik a Media-
wave kínálatát. Idén a legendás hatvanas évek szexuális forradalmára emlékeznek filmekkel, képzőművészeti alkotásokkal, más „vérbő" bemutatókkal. Emellett – elsősorban a Reflex egyesület szervezésében és közreműködésével – interaktív környezetvédelmi programokkal akarják tudatosítani: „közös ügyünk az éghajlatváltozás megelőzése".
– Régóta részt veszünk a Mediawave-en. Most a Magyar Természetvédők Szövetségével és a Climate Alliance-szal közösen, a globális felmelegedéssel, a klímaváltozással foglalkozó sorozattal csatlakozunk a fényírókhoz – említette a Kisalföld érdeklődésére Lajtmann Csaba, a Reflex munkatársa.

Fotóalkotások a Mediawave és a Reflex közös pályázatára
Fotóalkotások a Mediawave és a Reflex közös pályázatára


Egyik látványos akciónk például az a megyeház előtti két köbméteres jégkocka, amelyet majd április 29-én kifesthetnek az alkalmi művészek.
Lajtmann Csaba


A Mediawave-piknikre is készülnek zöldrendezvényekkel a reflexesek. Klímariadót tartanak: éghajlatváltozás környezeti és társadalmi hatásaival foglalkozó kétnapos konferenciával, Európai Klímaszövetség magyarországi hálózatának megalakításával, valamint a Védegylet filmkínálatából válogatott alkotások vetítésével.
Hartyándi Jenő, a Mediawave fesztiváligazgatója ehhez még hozzátette: sajátos kiállításon, Győr közterein és a megyei önkormányzat aulájában mutatják be azokat a színvonalas műveket, amelyek a Reflexszel közösen meghirdetett fotó- és rövidfilmpályázatra érkeztek. A tárlatnak sajátos hangulatot adnak a műanyaghulladékból készült bála-felkiáltójelek, amelyek meghökkentően figyelmeztetnek a környezetszennyezés következményeire, mindennapi pazarlásainkra.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útra kelnek a társalkodónők

Győr-Moson-Sopron - Öregszik a megye lakossága, az idős emberek többsége magányosan él, sokan… Tovább olvasom