Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Klastrom: hotelként működik tovább

A karmelita rend is érdekelt abban, hogy az egykori kolostor helyén továbbra is szálló működjön. A rendfőnökválasztás megszüntette a két éve tartó bizonytalanságot, de valószínű, a Klastrom Hotel egy részében a karmeliták is helyet kérnek maguknak.
A csütörtöki rendfőnökválasztás után a karmelita rendi tanács választ adott a Klastrom Rt. tulajdonosainak kérdésére: a két éve visszakapott épületet továbbra is a szálló üzemeltetőinek adja bérbe. Azt is jelezte azonban, hogy a hotel egy részét fenn kívánja tartani magának a rend, de ez az épület funkcióját nem változtatja meg.

A bizonytalanság vesztesége

Pócza Mihály, a Kisalföld Volán vezérigazgatója (a szállót üzemeltető Klastrom Rt. a Volán-társaságokból és az Inszol Rt.-ből alakult – a szerk.) a karmeliták bejelentése után elmondta: a tárgyalások csak most kezdődnek, de az látható, a rend hosszú távú megállapodást kíván kötni az üzemeltetőkkel. A két érdekelt elképzeléseit egy hónapon belül öntik végső formába, akkorra az is kiderül, a karmeliták mekkora részt szeretnének saját használatra megtartani, illetve milyen bérleti feltételeket ajánlanak a működtető rt.-nek. „ A szálloda azt a veszteséget, amelyet az elmúlt egy-két évben a bizonytalanság miatt elszenvedett, mostantól korrigálni tudja, és elkezdhet építkezni " – mondta Pócza Mihály.
A karmelita rendi tanács elégedetten nyilatkozott az épület üzemeltetéséről, majd hozzátette: a város egyik szimbólumának számító szálló funkcióját nem kívánja megváltoztatni. Azt is jelezte azonban, csak a tárgyalások után dől el, milyen formában kér helyet magának az épületben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikert arattak a gumibelsőkkel

A száztagú közönségzsűri a legjobbnak, míg a szakmai elitből álló döntnökök bizottsága az UNIMA-… Tovább olvasom