Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Kivásárolja Győr az Ipari Parkból tulajdonostársát

Kivásárolja az eddigi többségi tulajdonost a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft.-ből a győri városüzemeltetési társaság - jelentette be az eladó és a vevő képviselője hétfőn közös sajtótájékoztatón Győrben.

16.35  -
A Győr-Szol Zrt. tulajdonába kerül a győri Ipari Park, miután a társaság kivásárolja a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft.-ből az eddigi társtulajdonos, az osztrák-olasz IPG 60 százalékos tulajdonrészét.

Mint azt Sági Géza, a társaság elnök-vezérigazgatója hétfőn tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, jelenleg az ipari park minden területe elkelt, ezért bővíteni kell. A partner ezt már nem vállalta fel.

A vásárlással lezárult egy korszak, a tervek szerint a jövőben létesítmény- és csarnoküzemeltetéssel bővítik a fejlesztőtevékenységet. Sági Géza elárulta nem titkolt szándékukat, ha lehetőségük lesz rá, szeretnének pályázni az Audi tervezett logisztikai parkjának üzemeltetésére is.

A sajtótájékoztatón a vezérigazgató bejelentette, a Győr-Szol Zrt. 25,5 millió forintból megvásárolta a Revita Zrt. 51 százalékát, míg a fennmaradó rész kis hányadát az Universitas Győr Nonprofit kft. vette meg, a többi az eredeti tulajdonosnál maradt.

Ezzel megnyílt az út egy egységes arculatú városi tulajdonú médiacég létrehozása előtt. Az új társaság vezérigazgatója Endrődi Péter lesz, s augusztus 1-jétől a helyi televízió neve is megváltozik.

A tájékoztatón közölte Sági Géza, hogy július 1-jétől új igazgatója van a társaság ingatlangazdálkodási üzletágának Szombati Bertold személyében, aki a posztra kiírt pályázat útján nyerte el a beosztást.

Az elnök-vezérigazgató közölte, hogy a társaságra a környezetvédelmi felügyelőség által korábban kiszabott közel 172 millió forintos bírságot (Kisalföld, 2011. 11. 12.) másodfokú hatóságként a főfelügyelőség jóváhagyta.

Sági Géza hangsúlyozta, a jogszabály nem egyértelmű, s annak félreérthetősége miatt történt szabálytalanság. A társaság bírósághoz fordul, s ha az sem vezet eredményre, akár európai bíróságra is elviszik az ügyet.

12 óra 30 perc: Egy vállalkozásba egyesíti médiaérdekeltségeit Győr - jelentette be a Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési társaság elnök-vezérigazgatója hétfőn,  sajtótájékoztatón.

Sági Géza közlése szerint 25,5 millió forintból múlt pénteken megvették az egyik helyi televíziót működtető Revita Zrt. 51 százalékát. Az Universitas Győr Non-Profit Kft. vásárolt meg néhány százalékot.

A fennmaradó rész az eredeti tulajdonosnál maradt. Alapítvány vásárolta meg. "A város és a Győr-Szol már elég régóta azon gondolkodik,  illetve munkálkodik, hogy egy egységes arculatú, városi tulajdonban lévő, egységes médiacéget hoz létre" - mondta, ennek első elemeként  említve, hogy 2008-ban létrehozták a cég média- és kommunikációs  üzletágát.  

Az elnök-vezérigazgató jelezte: augusztus elsejei hatállyal ebbe a cégbe kerül át a városi hetilap nyomtatott és online kiadása és a most megszerzett televízió munkatársai.

Hangsúlyozta, a Győr-Szol elkötelezett a Revita televízió fejlesztése és az ehhez szükséges pályázati források feltárása, megszerzése iránt.

Az egységesítés egyik elemének nevezte, hogy a Revita televíziót a tervek szerint Győr-Plusz Média névre keresztelnék át.

12 óra 5 perc: Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója az MTI  érdeklődésére elmondta: 310 ezer euróért vették meg az ausztriai  székhelyű IPG Industriepark Győr Projektierungs GmbH 60 százalékos  tulajdonrészét a 175 hektáros, kilenctized részben korábban már  értékesített létesítményben. 

Hozzátette: terveik szerint iparipark-fejlesztő tevékenységüket  a jövőben létesítmény- és csarnoküzemeltetéssel bővítik. Ez utóbbival kapcsolatban azt közölte: ha lehetősége lesz, a  társaság szeretne pályázni az Audi e térségbe tervezett logisztikai  parkjának üzemeltetésére is, de már meglévő létesítmények  működtetésében is gondolkodnak.

Török Béla, a projektből 22 évi együttműködés után kiszálló IPG  Industriepark Győr Projektierungs GmbH felügyelőbizottságának elnöke  az MTI érdeklődésére elmondta: az induláskor a város a területet, ők  pedig 60 millió schillinget vittek a közös cégbe; a korábbi  területértékesítésekkel az apport többszörösét vették ki az ipari  parkból.

"Győr város kimondott kívánsága volt ezt az üzletrészt átvenni,  de eddig nem tudtunk megegyezni az árban" - fogalmazott, hozzátéve,  hogy 2008-ban is volt egy sikertelen tárgyalási menet, majd a válság  miatt jegelték a kérdést. Közlése szerint az eladásból származó  bevételt az IPG ausztriai és olaszországi befektetéseibe helyezik  ki. 

Az eseményen elhangzott: a győri ipari parkban jelenleg 104  önálló telephely van, ebből 85-be már beköltözött valamelyik cég. A  létesítményben működő vállalatok és azok kiszolgálása összesen  mintegy ötezer embernek adk munkát.

Előzmények:
Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: 310 ezer euróért vették meg az ausztriai székhelyű IPG Industriepark Győr Projektierungs GmbH 60 százalékos tulajdonrészét a 175 hektáros, kilenctized részben korábban már értékesített létesítményben.

Hozzátette: terveik szerint iparipark-fejlesztő tevékenységüket a jövőben létesítmény- és csarnoküzemeltetéssel bővítik.

Olvasóink írták

 • 13. háté 2012. július 03. 20:15
  „11. - mielőtt bődületes-hülyeségeddel bárkit is kioktatnál, te olvasd el, mi a nonprofit-pénzmosó szervezet! - tájékozódj!”
 • 12. urbaniastapista 2012. július 03. 12:01
  „#9.
  Nem lett kevesebb vezető, nem csökkentek a közüzemi díjak, felvettek milliárdos hiteleket, folyamatosan kampányújsággal szemetelik tele a várost, rádiót, tévét vesznek.
  Ránézésre is sok százmillió folyik ki a cégből évente.
  Ezért baj, hogy az eddig elég jól működő ipari parkra is ráteszik enyves kezüket.”
 • 11. @Gabben 2012. július 03. 06:59
  „9., mielőtt hülyeséget beszélnél..... közhasznú nonprofit PL: állami tulajdonba lévő cég ami nem termel nyereséget de az állam bizonyos területén munkálkodik stb.....”
 • 10. hidas 2012. július 02. 18:45
  „Ja, ezért emelték a szemétdíjat is?!!!”
 • 9. háté 2012. július 02. 18:33
  „Az összes Közhasznú Nonprofit KFT törölném, a vagyont zárolnám a nonprofit "dolgozókat" elzavarnám.
  Mi az, hogy közhasznú nonprofit? - lásd fent, felvásárló-mosoda!”
 • 8. háté 2012. július 02. 18:23
  „Azt hiszem kevesen vannak tisztában azzal, mit jelent egy város szolgáltatóinak összevonása!
  Ezek a narancsosok /nevezzük-bűnözőknek/ hoztak olyan törvényt, hogy az összevonás után az önkormányzati cég /az itt lakók cégei, és által fizetett vezetőkkel/, nem köteles semmiféle számadásra, elszámolásra a tulajdonos lakosság felé!
  Csak bírósági perben kérhető a pénzügyi kimutatás, /pl: hova, kinek fizettek/ ami akár évekig is elhúzódhat! Van rá példa! Az, amit a nyilvánosságra hoznak, csak a <moderálva>keverésre jó.”
 • 7. lovaska 2012. július 02. 16:55
  „Biztos jól járunk a narancs tévével... Bár a revita eddig sem volt rossz.

  Gratulálok az új igazgatónak is, felesége és anyósa (Serfőzők) az önkormányzat főosztályvezetői, sikeres egy család, ha így fut a szekér,, reméljük a munkája is az lesz!”
 • 6. piroskaésabarkasz 2012. július 02. 15:52
  „2 Gabben! Na ná,hogy megérte ! Eladták 1-ért,vissza veszik 3-ért,na EZ a buli!!”
 • 5. nyá 2012. július 02. 15:28
  „Fogadjunk, hogy a Revita logója is narancssárga színű lesz ezután !
  Kerülendő szavak újságíróknak : holding, megszorítás stb.”
 • 4. Madarász 2012. július 02. 12:29
  „Szép nagy szám a 90 milla...

  Vajon megérte?!

  Meg kéne nézni, hogy mennyi az éves jövedelme az ipari parknak és számoljuk már ki, mennyi idő alatt térül meg a befektetés. Nem-e ismét kidobott pénz, amit sok minden másra elkölthetett volna a város...”
 • 3. urbaniastapista 2012. július 02. 12:25
  „Az országban létesült száznál is több ipari park közül azok lettek sikeresek, amelyek
  a,
  jó adottságokkal rendelkeztek, befektetők által kedvelt régióban vannak, autópálya közelében,
  b,
  nem csak a helyi önkormányzat a tulajdonos, hanem van benne egy igazi tőkés is.
  Mostantól itt az egyik feltétel megszűnt. Sokba kerül már most is ez a városnak, de félek még többe fog később.”
 • 2. @Gabben 2012. július 02. 12:21
  „röhej, talán nem kellett volna ELADNI!!és akkor nem kéne visszavásárolni! ......”
 • 1. Gőcze_László 2012. július 02. 12:08
  „Egy dologra biztosan jó lesz, a lakosság számára teljesen átláthatatlan lesz a cég működése.
  Ha egy eredendően lakossági szolgáltatási funkciókkal bíró cég bővíti tevékenységi körét egy vagy több
  egyértelműen nyeresgérdekelttel, akkor a kiszolgáltak egyúttal kiszolgáltatokká is válnak.
  Már a hőszolgáltatás bevonása is necces volt ebből a szempontból, hiszen a milliárdos nagyságrendű eredményt (gázmotoros erőmű) teljesen elfedte a többivel történt összevonás.
  Azt azért még megvárom, amikor már szépségszalonokat fog üzemeltetni Sági úr cége.
  Azért az ilyen bejlentések arra jók, hogy megvilágítsák a díjnövelések igazi okát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új igazgató a győr Audinál

Axel Schifferer július 1-jétől az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. új pénzügyekért felelős ügyvezető… Tovább olvasom