Kisalföld logö

2015. 10. 04. vasárnap - Ferenc 14°C | 23°C

Kivásárolja Győr az Ipari Parkból tulajdonostársát

Kivásárolja az eddigi többségi tulajdonost a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft.-ből a győri városüzemeltetési társaság - jelentette be az eladó és a vevő képviselője hétfőn közös sajtótájékoztatón Győrben.

16.35  -
A Győr-Szol Zrt. tulajdonába kerül a győri Ipari Park, miután a társaság kivásárolja a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft.-ből az eddigi társtulajdonos, az osztrák-olasz IPG 60 százalékos tulajdonrészét.

Mint azt Sági Géza, a társaság elnök-vezérigazgatója hétfőn tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, jelenleg az ipari park minden területe elkelt, ezért bővíteni kell. A partner ezt már nem vállalta fel.

A vásárlással lezárult egy korszak, a tervek szerint a jövőben létesítmény- és csarnoküzemeltetéssel bővítik a fejlesztőtevékenységet. Sági Géza elárulta nem titkolt szándékukat, ha lehetőségük lesz rá, szeretnének pályázni az Audi tervezett logisztikai parkjának üzemeltetésére is.

A sajtótájékoztatón a vezérigazgató bejelentette, a Győr-Szol Zrt. 25,5 millió forintból megvásárolta a Revita Zrt. 51 százalékát, míg a fennmaradó rész kis hányadát az Universitas Győr Nonprofit kft. vette meg, a többi az eredeti tulajdonosnál maradt.

Ezzel megnyílt az út egy egységes arculatú városi tulajdonú médiacég létrehozása előtt. Az új társaság vezérigazgatója Endrődi Péter lesz, s augusztus 1-jétől a helyi televízió neve is megváltozik.

A tájékoztatón közölte Sági Géza, hogy július 1-jétől új igazgatója van a társaság ingatlangazdálkodási üzletágának Szombati Bertold személyében, aki a posztra kiírt pályázat útján nyerte el a beosztást.

Az elnök-vezérigazgató közölte, hogy a társaságra a környezetvédelmi felügyelőség által korábban kiszabott közel 172 millió forintos bírságot (Kisalföld, 2011. 11. 12.) másodfokú hatóságként a főfelügyelőség jóváhagyta.

Sági Géza hangsúlyozta, a jogszabály nem egyértelmű, s annak félreérthetősége miatt történt szabálytalanság. A társaság bírósághoz fordul, s ha az sem vezet eredményre, akár európai bíróságra is elviszik az ügyet.

12 óra 30 perc: Egy vállalkozásba egyesíti médiaérdekeltségeit Győr - jelentette be a Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési társaság elnök-vezérigazgatója hétfőn,  sajtótájékoztatón.

Sági Géza közlése szerint 25,5 millió forintból múlt pénteken megvették az egyik helyi televíziót működtető Revita Zrt. 51 százalékát. Az Universitas Győr Non-Profit Kft. vásárolt meg néhány százalékot.

A fennmaradó rész az eredeti tulajdonosnál maradt. Alapítvány vásárolta meg. "A város és a Győr-Szol már elég régóta azon gondolkodik,  illetve munkálkodik, hogy egy egységes arculatú, városi tulajdonban lévő, egységes médiacéget hoz létre" - mondta, ennek első elemeként  említve, hogy 2008-ban létrehozták a cég média- és kommunikációs  üzletágát.  

Az elnök-vezérigazgató jelezte: augusztus elsejei hatállyal ebbe a cégbe kerül át a városi hetilap nyomtatott és online kiadása és a most megszerzett televízió munkatársai.

Hangsúlyozta, a Győr-Szol elkötelezett a Revita televízió fejlesztése és az ehhez szükséges pályázati források feltárása, megszerzése iránt.

Az egységesítés egyik elemének nevezte, hogy a Revita televíziót a tervek szerint Győr-Plusz Média névre keresztelnék át.

12 óra 5 perc: Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója az MTI  érdeklődésére elmondta: 310 ezer euróért vették meg az ausztriai  székhelyű IPG Industriepark Győr Projektierungs GmbH 60 százalékos  tulajdonrészét a 175 hektáros, kilenctized részben korábban már  értékesített létesítményben. 

Hozzátette: terveik szerint iparipark-fejlesztő tevékenységüket  a jövőben létesítmény- és csarnoküzemeltetéssel bővítik. Ez utóbbival kapcsolatban azt közölte: ha lehetősége lesz, a  társaság szeretne pályázni az Audi e térségbe tervezett logisztikai  parkjának üzemeltetésére is, de már meglévő létesítmények  működtetésében is gondolkodnak.

Török Béla, a projektből 22 évi együttműködés után kiszálló IPG  Industriepark Győr Projektierungs GmbH felügyelőbizottságának elnöke  az MTI érdeklődésére elmondta: az induláskor a város a területet, ők  pedig 60 millió schillinget vittek a közös cégbe; a korábbi  területértékesítésekkel az apport többszörösét vették ki az ipari  parkból.

"Győr város kimondott kívánsága volt ezt az üzletrészt átvenni,  de eddig nem tudtunk megegyezni az árban" - fogalmazott, hozzátéve,  hogy 2008-ban is volt egy sikertelen tárgyalási menet, majd a válság  miatt jegelték a kérdést. Közlése szerint az eladásból származó  bevételt az IPG ausztriai és olaszországi befektetéseibe helyezik  ki. 

Az eseményen elhangzott: a győri ipari parkban jelenleg 104  önálló telephely van, ebből 85-be már beköltözött valamelyik cég. A  létesítményben működő vállalatok és azok kiszolgálása összesen  mintegy ötezer embernek adk munkát.

Előzmények:
Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: 310 ezer euróért vették meg az ausztriai székhelyű IPG Industriepark Győr Projektierungs GmbH 60 százalékos tulajdonrészét a 175 hektáros, kilenctized részben korábban már értékesített létesítményben.

Hozzátette: terveik szerint iparipark-fejlesztő tevékenységüket a jövőben létesítmény- és csarnoküzemeltetéssel bővítik.
12 következő >> végére >>> 13 hozzászólás
Moderálásra küldöm 13. háté 2012.07.03. 20:15

11. - mielőtt bődületes-hülyeségeddel bárkit is kioktatnál, te olvasd el, mi a nonprofit-pénzmosó szervezet! - tájékozódj!

Moderálásra küldöm 12. urbaniastapista 2012.07.03. 12:01

#9.
Nem lett kevesebb vezető, nem csökkentek a közüzemi díjak, felvettek milliárdos hiteleket, folyamatosan kampányújsággal szemetelik tele a várost, rádiót, tévét vesznek.
Ránézésre is sok százmillió folyik ki a cégből évente.
Ezért baj, hogy az eddig elég jól működő ipari parkra is ráteszik enyves kezüket.

Moderálásra küldöm 11. @Gabben 2012.07.03. 06:59

9., mielőtt hülyeséget beszélnél..... közhasznú nonprofit PL: állami tulajdonba lévő cég ami nem termel nyereséget de az állam bizonyos területén munkálkodik stb.....

Moderálásra küldöm 10. hidas 2012.07.02. 18:45

Ja, ezért emelték a szemétdíjat is?!!!

Moderálásra küldöm 9. háté 2012.07.02. 18:33

Az összes Közhasznú Nonprofit KFT törölném, a vagyont zárolnám a nonprofit "dolgozókat" elzavarnám.
Mi az, hogy közhasznú nonprofit? - lásd fent, felvásárló-mosoda!

Moderálásra küldöm 8. háté 2012.07.02. 18:23

Azt hiszem kevesen vannak tisztában azzal, mit jelent egy város szolgáltatóinak összevonása!
Ezek a narancsosok /nevezzük-bűnözőknek/ hoztak olyan törvényt, hogy az összevonás után az önkormányzati cég /az itt lakók cégei, és által fizetett vezetőkkel/, nem köteles semmiféle számadásra, elszámolásra a tulajdonos lakosság felé!
Csak bírósági perben kérhető a pénzügyi kimutatás, /pl: hova, kinek fizettek/ ami akár évekig is elhúzódhat! Van rá példa! Az, amit a nyilvánosságra hoznak, csak a <moderálva>keverésre jó.

Moderálásra küldöm 7. lovaska 2012.07.02. 16:55

Biztos jól járunk a narancs tévével... Bár a revita eddig sem volt rossz.

Gratulálok az új igazgatónak is, felesége és anyósa (Serfőzők) az önkormányzat főosztályvezetői, sikeres egy család, ha így fut a szekér,, reméljük a munkája is az lesz!

Moderálásra küldöm 6. piroskaésabarkasz 2012.07.02. 15:52

2 Gabben! Na ná,hogy megérte ! Eladták 1-ért,vissza veszik 3-ért,na EZ a buli!!

Moderálásra küldöm 5. nyá 2012.07.02. 15:28

Fogadjunk, hogy a Revita logója is narancssárga színű lesz ezután !
Kerülendő szavak újságíróknak : holding, megszorítás stb.

Moderálásra küldöm 4. Madarász 2012.07.02. 12:29

Szép nagy szám a 90 milla...

Vajon megérte?!

Meg kéne nézni, hogy mennyi az éves jövedelme az ipari parknak és számoljuk már ki, mennyi idő alatt térül meg a befektetés. Nem-e ismét kidobott pénz, amit sok minden másra elkölthetett volna a város...


13 hozzászólás12 következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Új igazgató a győr Audinál

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!