Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 32°C Még több cikk.

Kivágják és pótolják a fákat

A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. meg- kezdi az aranyparti szabad strandok fáinak kivágását.
Amennyiben a győri képviselők a csütörtöki közgyűlésen elfogadják az előterjesztést, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. megkezdi az aranyparti szabad strandok balesetveszélyes fáinak kivágását. A fák pótlását – kétszeres mennyiségben – tavasszal kezdi meg a társaság
illusztráció

Az Aranyparton nagy számban található – a területen pihenők, ott kirándulók épségét veszélyeztető – kiöregedett, balesetveszélyes, zömében allergiát okozó nyárfa.

– A strandolók testi épségét veszélyeztetik a fákról lehulló száraz ágak, szeles időben pedig nagyobb ágak leszakadása is többször előfordult már. Szerencsére baleset nem történt, de az ott maradt hasítékok jól mutatják, hogy a fák milyen állapotban vannak – mondta el a Kisalföldnek Kovács Barnabás, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) ügyvezető igazgatója.

Amennyiben a csütörtöki közgyűlés elfogadja, 11,5 millió forint áll rendelkezésre ahhoz, hogy a munkákat még ebben az évben elkezdjék a társaság szakemberei.

– A munkákat decemberben kezdenénk, ezek mintegy két hónapot vesznek igénybe. Azért télen kezdünk, mert ilyenkor a legkisebb a mozgás a területen, másrészt most van a vegetációs időszak. Februárban és márciusban elkezdjük a fák pótlását – magyarázta az igazgató.
A kivágottak helyett előnevelt, kétszer iskolázott, földlabdás facsemetéket ültetnek ki, a területtől függően kétszer annyit, mint ott korábban volt. A telepítendő fák kiválasztása során figyelembe vették az ártéri talaj adottságait.

– A folyamat egy három éve folyó tevékenység, aminek a nagyságrendjét a mindenkori pénzügyi források határozták meg. Idén nagyobb az összeg, ennek az az eredménye, hogy több fát tudunk telepíteni. Kérjük a lakosságot, hogy a fakivágási területeken elhelyezett lezárásokat vegye nagyon komolyan. Egy túlkoros, beszáradt állománynál különösen veszélyes a munkaterület – hívta fel a figyelmet Kovács Barnabás.

Kivágott Telepítendő

Aranypart I. 23 darab 46 darab
Aranypart II. 42 darab 84 darab
A Mosoni-Duna-holtág strandjától a Zempléni útig 81-et vágnak ki, s ugyanannyit telepítenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr a huszonnegyedik órában van

Több cég néhány év tapasztalattal a háta mögött nem biztos, hogy úgy döntene, Győrben telepedik le – hangzott el a héten aegy szakmai rendezvényen. A befektetők szerint lassú ügyintézés, nem megfelelő munkaerő-utánpótlás, sokszor kiszámíthatatlan feltételek jellemzők a városra. Érzékelhető, hogy valami elkezdődött Győrben, de mélyreható változásokra még kísérlet sem történt. Tovább olvasom