Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -2°C | 2°C Még több cikk.

Kiútkeresők a hátrányos helyzetekből

Különlegesen hátrányos helyzetű munkanélkülieknek segít az elhelyezkedésben a Szent Cirill és Method Alapítvány. A Megkereslek reintegrációs program a hajléktalanokra, a büntetés-végrehajtási intézetben élőkre is vonatkozik.
A győri Szent Cirill és Method Alapítvány több éve foglalkozik munkanélküliekkel, mentorokkal és hatékony tréningekkel segíti őket, hogy ismét a munkaerőpiacra kerüljenek. Fekete András görög katolikus parókus, az alapítványi kuratórium elnöke a Kisalföldnek elmondta: a Győr-Moson-Sopron Megyei Munkaügyi Központ kihelyezett szolgáltatásaként két éve mentori tanácsadást és álláskereső klubot működtetnek. Munkájuk során több száz munkanélkülivel kerültek kapcsolatba. Mégpedig olyanokkal, akik különösen hátrányos helyzetűek és élethelyzetükből, szociokulturális körülményeikből, egészségügyi állapotukból következően egy sokrétű szolgáltatórendszert igényelnek. Fekete András példaként az „intézményi keretek között élő" nőket, anyákat, a büntetés-végrehajtási intézetben élőket, a hajléktalanokat és a gyógyult szenvedélybetegeket említette.
A győri alapítvány országosan egyedülálló vállalkozása a nehézségek ellenére is hatékonyan tevékenykedik: mi sem jelzi ezt jobban, mint az, hogy az elmúlt időszakban három mentor segítségével 110 állandó munkanélküli tudott elhelyezkedni. Ez a szám kétharmados pozitív arányt jelent. A különböző intézményekben megvalósított négyhetes intenzív tréningeket a Szent Cirill és Me-

thod Alapítvány az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól pályázaton nyert pénzből finanszírozza.
Peterka Kinga tréner, programvezető érdeklődésünkre elmondta: személyes kapcsolattal motiválják az érintetteket, hogy önkéntes elhatározás alapján vegyenek részt a tréningen. A csoportos tájékoztató utáni majd egy hónapos építő-segítő együttléten – többek között – önismereti, konfliktuskezelési, álláskereső technikákat sajátíthatnak el a résztvevők. A mentorok most néhány hétig bejárnak a győri büntetés-végrehajtási intézetbe, hogy felkészítsék az elítélteket. Felkészítsék arra, hogy a szabadulás után miként és hol juthatnak munkához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázat a termál üzemeltetésére

Eseményekben kevésbé, ám tartalomban annál gazdagabb ez a hét a győri önkormányzat számára –… Tovább olvasom