Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kiugrott a kórház ablakán

Győr - Az elsődleges vizsgálatok szerint öngyilkossági szándékkal ugrott ki a győri Petz-kórház ötödik emeletéről az az asszony, akit ezt megelőzően daganatos betegséggel kezeltek.

Kedd reggel engedték volna haza a 64 éves beteget, aki túl volt egy súlyos műtéten, de a rá váró új élettel nem tudott megbirkózni. Kedden hajnalban az ötödik emeleti kórházi folyosó egyik ablakát vélhetően ő maga nyitotta ki, majd a mélybe vetette magát. Azonnal szörnyethalt.

Prof. Oláh Attila, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója portálunknak elmondta, az asszonyt valóban hazabocsátották volna néhány órával később; a tudata tiszta kellett hogy legyen, ugyanis nem kapott olyan nyugtató vagy fájdalomcsillapító gyógyszereket, amelyek a döntését vagy a tisztánlátását befolyásolták volna.

A győri kórház sebészete is a Vasvári Pál utcai központi épületegyüttesben található – az asszonyt az ötödik emeleten kezelték. Fotó: H. B. E.
A győri kórház sebészete is a Vasvári Pál utcai központi épületegyüttesben található – az asszonyt az ötödik emeleten kezelték. Fotó: H. B. E.

Mint ilyen esetekben szokás, államigazgatási eljárásban vizsgálja a rendőrség az esetet, a kórház külön belső vizsgálatot nem indított.

˝Az éjszakás nővérek természetesen ellenőrzik a betegeket, de ez nem börtön, ahol az emberek nem hagyhatják el a szobákat. Ha valaki éjjel WC-re megy, anélkül megteheti, hogy feltűnést keltene. Az ablakokon elvileg van biztonsági lánc, de ezek sem tudják megakadályozni az illetőt, ha ilyen lépésre szánja el magát. Nagyon sajnáljuk a beteget, a kórházban hasonló esetre szerencsére csak nagyon ritkán van példa˝ – mondta a professzor.


Két éve történt hasonló eset

Szinte napra pontosan két éve, 2007 szeptemberében volt hasonló tragédia a győri kórházban, bár ennél az esetnél az 59 éves, szintén daganatos betegséggel kezelt elhunyt hozzátartozói vitatták, hogy a férj-apa valóban öngyilkos akart-e lenni, amikor az onkológia erkélyéről lezuhant.

Olvasóink írták

 • 9. manci15 2009. szeptember 20. 20:48
  „Nagy hiba lenne a kórházat, vagy a dolgozókat hibáztatni egy elkeseredett beteg rossz döntése miatt!!! Miért kell folyton bűnbakot keresni? Talán olyan betegséget diagnosztizáltak nála, amiről tudta, hogy jól nem végződhet és még rengeteg szenvedés és kiszolgáltatottság lesz egy szép, teljes élet befejezése. Azt hiszem, én is rosszul viselném a kiszolgáltatottságot, esetleg a magatehetetlenséget. Csak én nem a kórház ablakán ugranék ki. Tériszonyom van.”
 • 8. Molly 2009. szeptember 20. 14:21
  „Én még nem láttam biztonsági láncot.
  De még a gyerek osztályon sem.”
 • 7. monoka89 2009. szeptember 18. 22:00
  „szerintem azért valaki nem ugrik ki az ablakból mert nem bántak vele jól a kórházban,addig a pár napig....ha tudja az ember hogy szeretik én nagyon várják haza nem ugrik ki az ablakon elindulás előtt....de ezek szerint mégis így történt.
  miért a kórházi dolgozóknak kellenne fogni a kezét annak a szegény asszonynak és vigasztalni?hiszen a munkájukat végezték,nem állhattak mellette egész végig ,mint egy kisgyerek mellett,már elnézést,.....én sajnos nem ismertem a nénit,sem a családtagokat nme ismerem,de bocsássatok meg nekem ,de én nem a kórházban dolgozókat "hibáztatnám"
  a néninek,ez a saját döntése volt,így akarta,legyen örök nyugodalma,
  és én a családot nem akarom bántani,tudom milyen elveszíteni valakit(valakiket)
  tényleg részvétem,”
 • 6. gelcsa 2009. szeptember 16. 22:42
  „Az emberek hite és bizalma is megingott, sajnos az egészségügyben is, mert kilátástalanná vált minden. Amikor egy 64 éves ember ezt megteszi, rászánja magát erre a lépésre, ott már nagy a baj, és nembiztos, hogy a családban keresendő az alapprobléma, hanem több összetevője, és tanulsága van ennek a szomorú történetnek is.

  Az a túlterheltség, ami a kórházakban van, az a bizonytalanság, ami egy kiszolgáltatott embert körülveszi, az a lekezelő "Népjóléti" intézkedés , önkormányzati hatalommal visszaélő stilus, és mondhatnánk tovább...

  Ez a történet évtizedek végkifejletének a végeredménye, vagyis sok-sok előzménye volt, és ki hallgatta meg a problémát, ki fogta meg a kezét ennek az elkeseredett asszonynak, ki nyugtatta meg, kinek volt erre ideje a kórházban...
  Nagy a teher ott is, futószalagon folyik a munka, darab- darab....meddig mehet ez így, és hány elkeseredett ember jeleire figyelnek oda. Egy legyintéssel nemlehet lesöpörni az ügyet, sürgősen tenni kell, mert nap mint nap hallani az elkeseredést, elfásultságot az embereken, amihez hozzájön a mély szegénység, nélkülözés, éhezés.

  Hová lett a szeretet, emberi érzések? Legalább mi anyagi jólétben nem dúskálók, de lelkileg gazdagok fogjunk össze, figyeljünk egymásra, segítsük egymást közvetlenül, ne civiszervezeteknek adjunk, hisz egy éhező ember gondját soha nemfogja megérteni az, aki ezt az érzést nem is ismeri!

  Isten kegyelmével nyugodjon békében!”
 • 5. Reális 2009. szeptember 16. 18:38
  „Lehet statisztikát készíteni,hogy mennyivel nőtt az öngyilkosságok száma,amióta a szocik mérgezik a levegőt!”
 • 4. morcona 2009. szeptember 16. 17:41
  „Nyugodjék békében! Gondolom a családtagjait szerette volna megkímélni a szenvedésének végigasszisztálásától!
  Bár így sem lehet könnyű nekik! Sajnálom szegényt!”
 • 3. Ibrox 2009. szeptember 16. 17:21
  „Közelről ismertük az elhunytat.Szép és teljes élete volt, a férje is nagyon szerette.Aki nem ismerte , jobb ,ha nem szól semmit.
  Megrendítő az eset. Isten nyugosztaljon ! Szerettünk!”
 • 2. MTT 2009. szeptember 16. 11:23
  „Még csak ehhez kellett óriási lelki erő, hogy ezt a lépést megtegye. Biztosan mérlegelt és tudta, hogy ezek után mi vár majd rá. Ezért tette. Nyugodjék békében.”
 • 1. monoka89 2009. szeptember 16. 09:10
  „hát.... remélem akkor most már jobb helye lessz ,mint itt ezen a földön....
  nyugodjon békében,és a családtagoknak,/ha van/ őszinte részvétem.
  amúgy kíváncsi vok mijen élete lehetett ha volt arra mersze,hogy leugorjon szegény....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan nyit a Barátságpark - addig is nézze meg videón!

Minden tekintetben megszépült és megújult a Barátság Park. Mi már körbenéztünk a 21. századi… Tovább olvasom