Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kitüntették Knáb Erzsébetet

Az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója ˝Magyarországi Németségért Arany Dísztű˝ kitüntetést kapott.


Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója a magyarországi német nemzetiség legmagasabb kitüntetését, a „Magyarországi Németségért Arany Dísztűt" vehette át 2015. január 11-én, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata újévi gáláján a Budapest Kongresszusi Központban. A kitüntetést Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata elnöke adta át.

A magyarországi németek címerét ábrázoló arany kitűzővel az önkormányzat Dr. Knáb Erzsébet több évtizedes oktatói és a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja főigazgatójaként végzett intézményvezetői tevékenységét (1994-2011) , a nemzetiségi oktatás fejlesztésében és megújításában nyújtott kiemelkedő teljesítményét, valamint az országos önkormányzat elnökhelyetteseként 1999 és 2014 között végzett munkáját ismerte el.

A kitüntetést 1995 decemberében alapították, minden évben olyan magyarországi németek, más magyar állampolgárok ill. külföldiek kaphatják meg, akik a magyarországi németség érdekében kiemelkedő tevékenységet folytattak, Magyarországon vagy külföldön végzett tevékenységükkel hozzájárultak a nyelv, az anyagi és szellemi kulturális örökség, az itteni németség történelmi hagyományainak megőrzéséhez, illetve más módon segítették elő a német nemzetiség fennmaradását. Minden évben három kitüntetés kerül kiosztásra.

A gála fővédnöke és ünnepi szónoka Áder János köztársasági elnök volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási drogfogás Győrben: előzetesben a gyanúsítottak

Elrendelték a kábítószer kereskedelemmel gyanúsított két személy előzetes letartóztatását. Több mint… Tovább olvasom