Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Kitüntetett határőrök

Ünnepi állománygyűléseken emlékeztek az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeire és hőseire a Győri Határőr Igazgatóságon és a 12. légvédelmi rakétadandárnál. Az ünnepen többen elismerést és kitüntetést kaptak.
A határőr-igazgatóság rendészeti igazgatóhelyettesének, Cseri József ezredesnek főtanácsosi, Báner Attila alezredesnek, a humánosztály vezetőjének tanácsosi címet adományozott a belügyminiszter. Dicséretben és jutalomban részesítette Vincze Szabolcs zászlóst, Pintér Józsefné közalkalmazottat, soron kívül törzszászlóssá léptette elő Szabó Zsolt zászlóst.

Az országos parancsnok életút elismeréseként díszkardot adományozott Kósa Lajos nyugállományú őrnagynak, dicséretben és jutalomban részesítette Vedrődi György századost és Hegyi Józsefné főtörzsőrmestert, a rendészeti és gazdasági főigazgató Mihályi Károly főtörzsőrmestert és Móricz Csaba törzszászlóst ismerte el.
A győri igazgatóság igazgatója, Bali József dandártábornok soron kívül főtörzszászlóssá léptette elő Dula Andrást és Horváth Árpádot, törzszászlóssá Majsa Árpádot, zászlóssá Czank Hajnalkát, Muik Károlyt, Jagodics Zsoltot, Kiss Istvánt, Varga Istvánt, Orbán Gyulát és Kovács Lajost. Törzsőrmesterré léptette elő Reicher Krisztiánt és Nohl Lászlót. A szolgálat példamutató ellátásáért az igazgatóságon még harminchatan kaptak különböző elismerést.

A 12. légvédelmi rakétadandár törzsfőnökének, Gelencsér Miklós ezredesnek a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta a köztársasági elnök. A honvédelmi miniszter a Szolgálati Érdemjel ezüst fokozatát adományozta Andor Tamás századosnak, bronz fokozatát Könczöl Ferenc őrnagynak. A Honvédelemért kitüntető cím III. osztályát adományozta Dömötör Alfonz közalkalmazottnak, a Tiszti Szolgálati Jel II. fokozatát Kozma Bertalan és Tupi Gábor őrnagyok, a Tiszthelyettesi Szolgálati Jel III. fokozatát Balogh István törzsőrmester vehette át. A honvéd vezérkar főnöke alezredessé léptette elő Kovács Ferenc őrnagyot.

A dandár parancsnoka, Varga László dandártábornok a szolgálat példamutató ellátásáért 23 tisztet, 44 tiszthelyettest, 9 szerződéses katonát és 3 közalkalmazottat részesített pénzjutalomban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekek az autófeltörők között

Főiskolás fiatal mellett gyerekek törtek fel autókat Győrben. A rendőrségnek új módszereket kell… Tovább olvasom