Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Kitüntetések Semmelweis-napon

A Semmelweis-nap az egészségügyi és szociális területen dolgozók ünnepe. A győri önkormányzat és a Petz-kórház is kitüntetéseket adott át ezen a napon.
Győr Város Egészségügyéért Díjban részesült néhai dr. Bárdosi Károly, aki 47 éven át gyakorolta a háziorvosi hivatást. Munkáját magas szintű szakmai felkészültséggel, lelkiismeretesen végezte. Ugyancsak Győr Város Egészségügyéért Díjat vehetett át dr. Pesztenlehrer István háziorvos, aki kezdeményezője volt Győr és a városkörnyék területén az irányított betegellátási rendszer megszervezésének.

Győr Város Szociálpolitikájáért Díjat kapott dr. Hartainé Veszprémi Edit, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény osztályvezető ápolója, aki 31 éve dolgozik a szociális területen; valamint Németh Ferencné, az Anya-, Csecsemő és Gyermekotthon gyermekvédelmi ügyintézője, aki a 0–3 éves korú gyermekek gondozásában, nevelésében és egészségügyi ellátásában kamatoztatja tapasztalati tudását. Győr Város Ezüst Emlékérmében részesült a Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja, az intézmény 15 éves, valamint a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat, az intézmény 20 éves fennállásának évfordulója alkalmából. A Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban tartott ünnepségen Nyár László-nívódíjban részesült dr. Tömböl Ferenc osztályvezető főorvos (kézsebészet), dr. Niederland Tamás főorvos (csecsemő- és gyermekgyógyászat); valamint Pércsyné Fábián Krisztina osztályvezető főnővér (pszichiátria).

Kiváló munkatárs díjat kapott az orvosoknál: dr. Bartek Péter, dr. Czeiner Antal, dr. Villányi Balázs, dr. Jenei Tímea, dr. Kecskés Gabriella. Az ápolóknál: Barsy Ildikó, Chapóné Losonczi Enikő, Fekete Lászlóné, Handli Lászlóné, Horváth Péterné, Lengyel Boldizsárné, Meleg Imréné, Nagy Rozália, Németh Jánosné és Siposné Kovacsics Katalin. A gazdasági-műszaki rendszerben: Pécsinger Lászlóné, Simonné Csákány Laura és Varga Lilla.

A rendezvényen adták át a kinevezéseket, jelentették be az előléptetéseket, s búcsúztatták a nyugdíjba vonuló munkatársakat is. A Patkós család idén is díjat ajánlott fel, amelyet dr. Kretzer András traumatológus vehetett át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb a kóbor macska Győrben

Érezhetően kevesebb kóbor macska keseríti meg a városlakók életét, mint két évvel ezelőtt. Tovább olvasom