Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Kitiltották az önkéntes segítőket a bőnyi menhelyről

Bőny - Egyre furcsább dolgok történnek a bőnyi állatmenhelyen. Az Eva Rhodes eltűnése miatt nagy nyilvánosságot kapó Csizmás Kandúr Alapítvány – s legfőképp az állatok – helyzete nemhogy rendeződne, egyre kaotikusabbá válik. Eva Rhodes testvére, Majláth Judith ugyanis kitiltotta a segítségét felkínáló, s eddig önkéntesen dolgozó, Emberek az Állatokért Alapítvány embereit, de magát Zsombori Katalint is, aki a Csizmás Kandúr alapítvány titkára.
Majláth Judith a nyílt örökbefogadási hétvégén is – ahol az volt a tét, hogy mintegy 50 állatnak gazdát találjanak – többször vitába keveredett: előbb a bőnyiekkel, később, zárt ajtók mögött az önkéntesekkel is. Pénteken aztán egy lakat és egy figyelmeztető tábla fogadta Zsombori Katalint, aki két állatot szeretett volna elvinni a telepről – azoknak ugyanis sikerült új otthont találniuk Celldömölkön.

Ez a tábla fogadta Zsombori Katalint, most azonban kérdés, hogy ha az önkéntesek sem segíthetnek, akkor kik és meddig tudják ellátni az állatokat. Fotó: Bertleff András
Ez a tábla fogadta Zsombori Katalint, most azonban kérdés, hogy ha az önkéntesek sem segíthetnek, akkor kik és meddig tudják ellátni az állatokat. Fotó: Bertleff András

A táblára kiírt üzenetet a fotónkon is láthatják, szerettük volna megtudni az okát, de Eva Rhodes testvére, Majláth Judith már korábban kijelentette, nem nyilatkozik a Kisalföldnek; az alapítvány titkára pedig maga is megdöbbent a zárt ajtón és az üzeneten. Az biztos azonban, hogy nincs visszaút, az alapítványt fel kell számolni: megérkezett ugyanis a hivatalos értesítés is a győri jegyzőtől, hogy működési engedélyt nem kaphat.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Apofisz 2008. október 19. 15:31
  „Azzal a chauchau val mi lett ? Sikerült befogni? Amelyik szabadon él ott az erdöben.”
 • 25. Apofisz 2008. október 19. 15:22
  „Szerintem igazam lesz.
  Éva ugy tünt el,hogy lelépett a pénzel.Én már abban is kételkedek valoban van e testvére.Biztos vagyok benne az igatlan eladása a cél,vagyis az abbol befolyo pénz.Lehet szerette az állatot.De a pénzt mégjobban.Én ha tehetném akkor rávernék minden költséget a testvérére.Ha joga van bezáratni akkor kötelezettsége is kell hogy legyen.Felkell jelenteni hogy szándékosan megakadályozza az állatok ellátást.Nem hiszem el,hogy mindenki tehetetlenül szét tárja a karját.
  Nagyon utban mindenkinek az a hely.Fogalmam nincs miért,kint van az isten háta mögött.Hacsak nem valaki arra utazik felverje az ingatlan árakat arra felé.
  Ilyenekkel mint Bandi trottyos meg nem kell foglalkozni.
  Nincs semmi öröme az életben csak az ilyen baromságokkal foglalkozni.Ne is legyen más öröme soha.”
 • 24. Németh Lajos 2008. október 19. 10:42
  „Nem tudom mit képzel ez a ...drága Judit asszony! Az állatvédők a lelküket kidolgozták szegény állatok megmentése érdekében, (Mi is voltunk kint cicusokért és kaját vinni) elgondolkodhana magában, az helyett, hogy becsületes ÁLLATSZERETŐ EMBEREKKEL szórakozik!!!”
 • 23. ebure 2008. október 18. 19:40
  „Leljetek egymásban sok örömet, Noémi!

  A legújabb cikket itt találjátok:
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/a_gyori_allatvedok_titokban_elvittek_az_allatokat/2074495/”
 • 22. koginomi 2008. október 18. 18:16
  „Örömmel értesítek mindenkit, aki aggódott érte, hogy Lalika szerencsésen megérkezett hozzánk. Jól van, még kicsit megszeppent, de nagyon kedves és türelmes velünk.

  Nagyon köszönjük őt nektek Szilvi, Kati és a többiek!

  Noémi”
 • 21. Scully 2008. október 18. 13:04
  „Az az elszomorító,hogy ebben az ügyben már nem is az állatok a fontosak,legfőképp Majláth Judithnak,hanem valami más.Szegény kis kutyusok,cicusok,nem is sejtik,hogy a "menhely"most a saját csapdájukat jelenti.Remélem az önkéntesek nem adják fel,és sok sikert kívánok nekik!”
 • 20. ebure 2008. október 18. 11:32
  „Judith-ot eddig sem befolyásolta, hogy mihez van joga és mihez nincs. Az állatokat viszont nem tudja eltüntetni, mert elhelyezésükhöz rengeteg munkára van szükség, amihez Judith nem ért. Ő csak parancsot osztogatni tud, ha van kinek. Bízom benne, hogy kitartó munkájukkal az állatvédő önkéntesek fogják az állatokat ,,eltüntetni" a továbbiakban is, biztonságos elhelyezéssel.
  Lalikának már nem kell sokáig várnia. :-)”
 • 19. spánieles 2008. október 18. 10:06
  „Ki kell vinni a győri jegyzőt, meg egy rendőrt, és elmesélni Judithkának (amivel úgyis tisztában van), h mihez van itt joga és mihez nem. Ordithat meg fenyegetőzhet nyugodtan, ott a rendőr. Ahhoz nincsen joga, h kitiltson minket az állatoktól! Csak gyorsan kéne, mert nagyon félek tőle, h eltűnteti az állatokat...”
 • 18. todoer 2008. október 18. 09:14
  „Bocs : a Négy Mancs következő áldozata”
 • 17. todoer 2008. október 18. 09:13
  „Kedves Hapala !
  Öné a pont !A kutyák , cicák mellé vihetnének pár libát is , ja és nyulat mert úgy hallom hogy a nyúl tenyésztés a következő Négy Mancs áldozata.”
 • 16. colomano 2008. október 18. 08:01
  „Szép ez a magyar nyelv!
  "Rendőrségileg belépni tilos..." :))))”
 • 15. Pille 2008. október 18. 07:43
  „Ne haragudj, hapala! Még korán van, olvasni sem tudok.”
 • 14. Pille 2008. október 18. 07:42
  „Halapa, igaz csak emailon,de már az ügy kirobbanása óta bombázom őket. Szerinted reagáltak?”
 • 13. hapala 2008. október 18. 07:40
  „Gyerekek,

  miért nem hivjátok a NÉGY Mancs-ot ???

  Talán van idejük ezzel is foglalkozni, nem köti le minden idejüket a Liba affair!!!”
 • 12. Pille 2008. október 18. 07:24
  „Ez már tényleg döbbenetes! Szerintem szépen fogni kell néhány rendőrt, ők igazolhatják hogy a magántulajdonhoz nem nyúltok, csak az alapítvány tulajdonához (az állatokhoz), és szépen elhozni mindenkit. Vera!!!!!!! Térj észhez, ezzel nem segítesz sem az állatokon sem magadon. Mire jó ez neked? Egyszer judit is elmegy és akkor hogy nézel az emberek szemébe? Légy szíves, már csak egy hétigtartott volna mindenkinek ez a szenvedés. :.(”
 • 11. ebure 2008. október 18. 01:21
  „Nem kell zseninek lenni ahhoz a felismeréshez, hogy mivel az alapítvány kuratóriumának egyetlen tisztségviselője Zsombori Kati, és egyetlen másik, tisztségnélküli tagja Polgár Veronika, és senki más nincs benne az eltűnt személyen kívül, Judith Majláthnak az égvilágon semmi joga beleszólni az alapítvány ügyeibe.

  A hatóság ismét megtagadta a működési engedélyt, ezért bármennyire is próbálja átvenni a hatalmat Judith, nehéz lenne kierőszakolnia a telep fennmaradását. Nem is ez a valódi cél, hanem a fejőstehén alapítvány fenntartása. Az sem baj, ha most üres a kassza, mert aki később sem várhat nyugdíjat, annak még sokáig jelentheti egyetlen jövedelmét.

  Márpedig Judith bizonyára tudja tapasztalatból, hogy rossz pénz nem vész el, így a testvére is előkerül előbb-utóbb. Ha most engedi, hogy elússzon az alapítvány, akkor testvére tőle fogja várni, hogy eltartsa. Erről szó sem lehet, hiszen ki nem állhatja egymást a kettő, de Judith azt is tudja, hogy Éva legerősebb tantárgya már az iskolában is a zsarolás volt.

  Harcona Marcosnak teljesen igaza van. Csakhogy Majlathéknál a segítőt megrugdossák, nem megköszönik neki. Mi, a többiek, nagyon hálásak vagyunk azért, amit az Emberek az Állatokért Alapítvány és önkéntesei tettek a bőnyi állatok megsegítésére. Köszönjük a többi önkéntes munkáját is.

  Ha Polgár Veronikát nem hagyta el józan esze, akkor gyorsan visszahuppan kuratóriuma felelősségébe, és ellenáll annak, hogy árulót csináljon belőle Judith Majlath. Saját titkárát kell támogatnia, nem idegenektől hagyni magát befolyásolni. Ne tétovázz Veronika, állj a saját oldaladra! Menni fog, mert sokan támogatunk Benneteket.”
 • 10. Harcona Marcos 2008. október 18. 00:40
  „Majláth Judit állítólag a testvérét keresni érkezett Magyarországra. Nem tudom kinek mennyire életszerű, hogy közben azzal van elfoglalva, hogy megakadályozza a megszüntetésre ítélt telepen levő állatok örökbefogadását.
  (Jelenlegi alternatíva az állatok -végleges- elaltatása.)

  A kétségbeesett keresés közben még arra is volt ideje (és ezek szerinte lehetősége), hogy megtiltsa azt, hogy a Csizmáskandúr honlapján köszönetet mondjanak azoknak, akik megmentették etették és ellátták az állatokat.

  Az egésznek olyan kinézete van, mintha közben MÉ irányítana a háttérből. Lehet hogy a testvér telefonját is figyelni kellene, és hamar kiderülne, hogy hová is tűnt el Éva.

  Annak, hogy Judit nem engedi elvinni az utolsó két tucat állatot csak úgy van értelme, hogy Éva visszatérését készíti elő. Amikor előkerül, akkor rá újra hatalmas szükség lesz, hogy ellássa az ő szegény árváit és folytathatja tovább ámokfutását.
  (...és még olyanok is lennének szép számmal, akik újra becucliznák a mesét, hogy ő csak az állatok érdekében volt távol, elrabolták az ufók, stb., stb.)

  Ha ez nem csak az én beteg képzeletem szüleménye, akkor Judit a bűntársa ebben a színielőadásban, és remélem a magyar hatóságok ezt már végképp nem tűrik el, és hagyják büntetlenül. Remélem a rendőrség már holnap reggel megkéri, hogy viselkedjen!

  Szintén érdekes kérdés lehet az alapítvány bankszámlájának zárol(tat)ása, hiszen ahhoz még mindig ő fér hozzá egyedül.”
 • 9. hörcsög 2008. október 17. 23:28
  „Tisztelt Judit asszony!

  Megkérjük, hogy az ön által elvitt, az Alapítvány tulajdonát képező naplót szolgáltassa vissza. Önnek legfeljebb az ingatlanhoz lehet köze, az örökbeadási papírokhoz semmiképp sem, és az állatokhoz sem. Felhívom továbbá Polgár Veronika figyelmét arra, hogy az alapítvány önálló jogi személyiségként működik és Majláth Juditnak ehhez semmi köze, így hát nem is utasíthat senkit. Egyébként pedig a papír semmisnek tekinthető, mivel az ügyvéd úr által aláírt papíron nem Bőny, hanem Börcs szerepel. Nahát csókolja homlokon Juditot aztán húzzon gyorsan Börcsre, maga emberi mulla.”
 • 8. füreditibor 2008. október 17. 22:30
  „Na hát akkor kérem szépen lehet találgatni. Miért akarja ez a némber minden áron megakadályozni, hogy teljesen megszűnjön a menhely? Miért mondta, hogy hiba volt kiadni és áthelyezni az állatokat, hogy 60-70 kutya maradhatott volna a menhelyen? Miért követeli a kiadott és a jelenleg is a menhelyen lévő állatok oltási lapjait és befogadási nyilatkozatait? Mit akar ezekkel a papírokkal, és az örökbefogadók adataival? Vajon miért nem az lenne neki is a legjobb, ha az ott lévő állatok másik otthonra találnának?

  Pedig már tényleg láttuk a végét. Még egy hét kellett volna, és minden kutya és macska normális körülmények közé került volna. És aztán azt csinál a területen, amit csak akar. Kivéve, ha újra akarja kezdeni. De miért?”
 • 7. mtt 2008. október 17. 22:23
  „Egyszerűen nevetséges, hogy ez a jött-ment nő mit meg nem enged magának! Mikor enni kellett adni az állatoknak, akkor hol kószált? Most, hogy már szinte minden megoldódik helyettük, akkor veri itt magát. Jól meg kéne tépni, aztán haza zavarni oda, ahonnan jött. Jellemtelenség magas fokát képviseli és amellett még szánalmas is. Szégyellheti magát. A testvére Éva, detto ilyen. Már komolyan azt kezdem hinni, hogy ez az egész csak pankráció, az eltűnéssel együtt. Úgyis tudják, hogy az emberségesebbje, nem hagyja ott az állatokat, így nyugodt szívvel lépett le a hölgy. Ez nem semmi társulat.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alig-alig vásárolunk külföldön

Magyarország - Az alacsony vásárlóerővel, a bizalmatlansággal és a gyenge idegennyelv-tudással… Tovább olvasom