Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Kiterjesztett öngyilkosság? - Továbbra sincs válasz

Másodszor is hatályon kívül helyezték annak az anyának az ítéletét, aki kisgyermekével együtt árokba hajtott öt évvel ezelőtt Bőny-Örkénypusztánál.
A főügyészség kitartott az emberölés vádja mellett, de most ismételt hatályon kívül helyezésre tett indtíványt. Ez történt - az ügy így újból a Törvényszékre kerül vissza.

A vád szerint N. Eszter kiterjesztett öngyilkosságot kívánt elkövetni. A védelem - és korábban az elsőfokú ítélet - szerint azonban nem derül ki egyértelműen a tényekből, hogy az asszony miért hajtott le a hetvenöt centi széles árokba Bőny-Örkénypusztánál, gyerekülésben szundító, ötéves kisgyerekkel együtt.

A korábban eljárt bíróság érvelése emlékezetes: attól kezdve mindenki kész tényként kezelte a balesetező asszony bűnösségét, hogy a szakértők szerint elhúzódó depresszióban szenvedő, tudatszűkült állapotban kérdezett vádlott azt mondta a mentőtiszt kérdésére: „Meg akartunk halni." Ugyanakkor az akkor céltalanul autózó, feldúlt lelkiállapotú nő már a Bakonyon is áthajtott, s Veszprémtől fordult vissza, mielőtt hazatért volna, s egy egyenes, szinte veszélytelen szakaszon sodrodótt kis mértékben oldalra, miközben egyes állítások szerint fiát még be is kötötte.

A nőt már kétszer is felmentették, az először született ítéletet az ítélőtábla két éve hatályon kívül helyezte, s a pert meg kellett ismételni.

Olvasóink írták

 • 6. myastheniagravis 2012. november 14. 00:57
  „Mint olvasható: Veszprémtől jött vissza. Ha öngyilkos akart volna lenni akkor több helyszin is alkalmasabb lett volna ahol tutira mehet. Mindjárt ott van a Cseszneki szerpentin nem?
  " s egy egyenes, szinte veszélytelen szakaszon sodrodótt kis mértékben oldalra, miközben egyes állítások szerint fiát még be is kötötte." Valahogy nem egy öngyilkolásra alkalmas hely...”
 • 5. TripperÖcsi 2012. november 13. 23:10
  „Hja, Georgbob, te sosem mondtál semmit hirtelen dühből, ugye? Le a kalappal akkor előtted, komolyan.

  Ez a nő idegösszeomlást kapott, nem volt beszámítható, kihallgatni sem lehetett volna, és most azon lovagolnak, amit ilyen állapotban mondott. ..Csak tudnám, hogy ha ezt elfogadjuk, akkor miért mentették fel, illetve mi szükség volt arra, hogy hónapokig az IMEI-ben kezeljék, hogy jól legyen...”
 • 4. Hunicum 2012. november 13. 21:15
  „3. georgbob!
  Nem feltétlenül.
  Mindannyian mondunk néha baromságokat, nem?
  De ezért fél évtizede hurcolgatni valakit csak, hogy lecsukhassák...?”
 • 3. georgbob 2012. november 13. 20:05
  „Azért a kimondott szónak van némi súlya, nem???”
 • 2. TripperÖcsi 2012. november 13. 19:39
  „Eddig 2 bíró mentette fel, most addig keresnek egy harmadikat, míg el nem ítélik? Nincs is már olyan bíró megyei szinten, aki ilyen ügyekhez értene... Nem csak egyes állítások vannak a bekötésre és a baleset tényére, hanem szakértői vélemény...5 éve nincs nyugta ennek az asszonynak amiatt, hogy beszűkült tudatállapotban egy hülye mondat elhagyta a száját.”
 • 1. Hunicum 2012. november 13. 14:22
  „Én se hinném, hogy meg akarta volna ölni a gyermekét ha bekötötte!
  A kiterjesztett öngyilkosság még mindig valószínűbb mint az emberölés.
  Tipikus esete a magyar jogrendszernek, hogy az egyértelmű tények mellett azon vitáznak a jogászok, hogy hova sorolják be a szigorúbb/enyhébb ítéletet szem előtt tartva!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkoszorúzták Török István emléktábláját Győrben - fotók

A Móra Iskola tanulói, mint minden évben most is nagy számban vettek részt a megemlékezésen, Horváth… Tovább olvasom