Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Kitanulta a polgármesterséget Mezőörsön

Húsz év alatt rengeteget tanult a helyi politikában, s úgy gondolta, tapasztalatait most újra kamatoztatja; Farkasdi Károly, a település régi-új polgármestere a májusi árvíz utáni helyreállítási munkákat tartja most a legfontosabb feladatnak.

Őszintén bevallja, ugyan nem ért az útépítéshez, a vizes munkákhoz, mégis annyi kapcsolatot kiépített, amellyel már szinte minden területen elboldogul. Az ezerlelkes települést a Cuhai-Bakony-ér áradásával és elszabadulásával összesen százmilliós nagyságrendű kár érte, a helyreállítás pedig legalább tavaszig kitart.

– A legfontosabb a csapadékelvezetés kialakítása, az utak helyreállítása, majdan pedig a nyúlgát új helyre történő megépítése úgy, hogy soha többé ne érje ekkora kár a falunkat – sorolta Farkasdi Ká-
roly, a község első embere. – Ezek olyan aktuális feladatok, amelyek szinte napi döntés elé állítanak bennünket.

Farkasdi Károly 20 éve, 1990-től 1994-ig a megye legfiatalabb polgármestere volt – akkor szerzett tapasztalatait, kapcsolatait ma újra hasznosítja.
Farkasdi Károly 20 éve, 1990-től 1994-ig a megye legfiatalabb polgármestere volt – akkor szerzett tapasztalatait, kapcsolatait ma újra hasznosítja.

Nagy kérdés, hogy mi lesz az iskolákkal, hisz ismert, a falunak egy önkormányzati és egy alapítványi iskolája is működik, ám nem mindig volt békésnek mondható a kapcsolat.

Farkasdi Károly az egymás munkájának tiszteletben tartását, a minőségi oktatás előtérbe helyezését tartja a legfontosabb feladatnak az iskoláknál. A gyereklétszám fogyása ellen nem sokat tudnak tenni, így jelenleg az intézmények léte, működése is kiemelt cél.

– A költségvetés rendben van, ami az előző polgármester és a testület munkáját is dicséri – folytatta Farkasdi Károly. – A helyreállítási munkákat tekintve nem kellett várnunk a vis maiorra, amely a napokban érkezik, így azt a fejlesztésre fordíthatjuk. Hetek, hónapok kellenek még a helyzet normalizálódására, most ez a legfontosabb.

Öt közcélú munkás folyamatosan dolgozik, tisztítják az árkokat, az utakat. Másfél éve bezárt a gyógyszertár, a helye megvan, újranyitnánk, hiszen a patika léte mindenképpen a helyiek kényelmét szolgálná. Eddig tizenegy családot fogadott be a falu, a folyamatot – lehetőségeink szerint – folytatjuk.

Olvasóink írták

 • 3. Truder 2010. november 27. 19:10
  „Hajrá!!”
 • 2. gabmaster 2010. november 27. 18:50
  „Helyi lakosként bízok a felvázolt feladatok gyors,szakszerű végrehajtásában mert ha nem végzik el a kora tavaszi jeges ár minden idők legnagyobb pusztítását okozhatják a megye perifériáján elhelyezkedő kis településünkön.(A belvizes területek egyre nagyobb méreteket öltenek, mely területek domborzati adottságaiknak köszönhetően a település DNY i részére lejtenek Táp,Tápszentmiklós irányából. 20 akár 30 cm es jégpáncélok is keletkezhetnek a "kis tavak" felületén amik egy hirtelen olvadás és csapadékos tavaszkezdet során beláthatatlan károkat okozhatnak.)
  A májusi zöldár is félelmetes volt, ha ez a víz 10-20 tonnás jégtáblákat is hoz magával...
  Hajrá polgármester úr !
  Most itt a lehetőség lehetőség a bizonyításra!”
 • 1. solyomszem 2010. november 27. 17:26
  „becsülendő,de vegye a fáradságot és járja végig a bakonyér folyását egész a dunáig ,én nem láttam,hogy fakivágások komoly medertisztitások történtek volna.nehogy a fagyi újra vissza nyaljon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a jótékonysági faház Győrben

Hagyomány, hogy a győri és a megyei önkormányzat a történelmi egyházakkal karöltve jótékonysági… Tovább olvasom