Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Kisvállalkozások tulajdonosai képezhetik tovább magukat

A Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatása révén indított a munkaerő-piaci és a vállalkozói kompetenciák fejlesztését célzó ingyenes képzéseket a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (KVA).

Többen elvégezték már a tanfolyamokat, de még várnak jelentkezőket.
Balázsi Edina projektmenedzser lapunknak elmondta: olyan mikro- és kisvállalkozások tulajdonosai, alkalmazottai vehetnek részt a felkészítéseken, amelyeknek Nyugat-Dunántúlon van a székhelye, telephelye.

A cégvezetés és a projektmenedzsment, a gazdasági és a vállalkozói ismeretek, illetve a sales (értékesítés) ismeretek témakörökben indított képzésekre lehet még jelentkezni.

A foglalkozásokat igyekeznek rugalmasan megoldani, hogy mindenki könnyen beilleszthesse azokat időbeosztásába.

Akár a céghez helybe viszik a tanfolyamot, ha onnan csoportnyian jelentkeznek és szívesen együttműködnek a szervezők települési önkormányzatokkal, amelyeknek fontos a helyi vállalkozások erősítése.

– Elcsépelten hangzik, de most, a piaci visszarendeződés időszakában még inkább fontos a tudás fejlesztése. Az a vállalkozó, aki manapság talpon tud maradni, képes növekedni, az ért a cégvezetéshez – mondta Horváth Tamás, a szoftver-újrahasznosítással foglalkozó Program Depo Kft. tulajdonosa, aki a KVA cégvezetési és projektmenedzsment-képzését végezte el.

Szerinte a tanfolyam fő előnye, hogy gyakorlati szakemberek tartották valódi esetpéldák alapján, így rögtön hasznosítani tudta új ismereteit. Például azt a felismerést, hogy a cégvezető mindig válságmenedzsmentet végez és egy cégnél minden feladat projekt, amit menedzselni kell.

Azt is fontosnak tartja, hogy a vezető tegyen a csapata összetartó erejének növeléséért és tudja, hogy dolgozói szemszögéből mindig "színpadon" van, ezért folyamatosan fejlesztenie kell magát, és nyitottnak kell maradnia.

(A KVA képzéseire jelentkezni, érdeklődni a 96/512-530-as telefonszámon lehet. Információk találhatók a www.kva.hu/tamop internetes oldalon is.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizet a Dunába: kompenzálhatnák az elszenvedett kárt

A turizmus fejlesztésével valamelyest kompenzálható lenne a Szigetközben elszenvedett kár. Tovább olvasom